Об’єднаній територіальній громаді Вишневого та Крюківщини Київська ОДА дає «зелене світло»

image
30 Листопада 2019, 04:35
Поділитися:

Об’єднаній територіальній громаді Вишневого та Крюківщини Київська ОДА дає «зелене світло»Дане рішення підписане новим губернатором Київщини Олексієм Чернишовим. За висновком обласної адміністрації, запропонований проект добровільного об’єднання повністю відповідає Конституції та Законам України.

Вітаємо, ми пройшли ще один етап. Довго велася дискусія про те, якими будуть кордони Вишнівської ОТГ, які села добровільно чи примусово увійдуть до громади, коли ми, нарешті, отримаємо дозвіл на об’єднання… Можливо, дорогою до ОТГ ще щось зміниться. Були розмови про те, що до Вишнівської ОТГ можуть приєднати ще з десяток сіл Києво-Святошинського району – так, що населення нашої громади стане більшим, ніж у деяких обласних центрах України. Але принаймні у нас вже є розпорядження губернатора та висновок облдержадміністрації.

Чому це об’єднання є настільки важливим як для Вишневого, так і для Крюківщини?

1. Після створення ОТГ значна частина податків буде залишалися в руках місцевої громади.

2. Буде більше ресурсів для благоустрою, ремонту доріг, фінансування шкіл, дитячих садочків та закладів культури, вирішення комунальних питань.

3.  Вишневе та Крюківщина зможуть проводити власну політику з розвитку бізнесу,залучення інвестиції, створення комфортних умов для життя і роботи.

Що далі? На жаль, нам ще доведеться чекати місцевих виборів. Тільки після цього Вишневе та Крюківщина, мешканці яких спільно обиратимуть нові органи влади, стануть єдиною громадою. Точна дата виборів до органів місцевого самоврядування України ще не відома – за планом, вони мають відбутися в жовтні 2020-го, але чимало політиків говорять про позачергові вибори вже навесні наступного року. Будемо чекати. Сподіваємося, не дуже довго.

Джерело: Офіційний веб-сайт Вишневої міської ради