Розподіл квартир і створення пам’ятника бійцям затягуються – коордрада з питань АТО | Трибуна

image
29 Листопада 2019, 21:31
Поділитися:

Сьогодні, 29 листопада, в Броварах відбулось щомісячне засідання координаційної ради з питань АТО. Колегіальний орган зміг лише надати дозволи на оформлення земельних ділянок під гаражі близько десятку бійців, а також ухвалити інші, переважно технічні, рішення. Питання розподілу квартир між бійцями викликало найбільше сварок, тож його вирішили відкласти.

Головні претензії до влади висловив Ігор Муратов, ветеран і доброволець російсько-української війни, керівник ГО «Авангард АТО Броварії». Він та інші присутні зазначили, що будівництво двох будинків, у яких передбачені квартири для бійців, триває роками. Тим часом у місті успішно здають інші багатоповерхівки, де квартири воякам не виділяють.

Ігор Муратов (ліворуч)

Секретар координаційної ради, очільник юридичного відділу Броварської міської ради Олександр Каштанюк звинувачення до влади щодо несправедливості заперечив. Однак не озвучив дані про число виділених квартир бійцям та пообіцяв підготувати цю інформацію на наступне засідання.

Чиновник також запевнив, що питання не стоїть на місці. Мовляв, завдяки роботі коордради колегіальний орган тепер має доступ до інформації щодо числа квартир і будівництв у місті.

Коордрада АТО ООС

Олександр Каштанюк (по центру) був головним спікером під час засідання

Під час голосування коордрада вирішила відкласти розподіл квартир у вказаних двох будинках до завершення будівництва. А також – затребувати документи про надані бійцям квартири в минулому.

Щодо іншого напрямку роботи – перевірки житлових умов родин бійців, які претендують на покращення – доповів ветеран Анатолій Фатеєв. Він оголосив про повний провал цієї ініціативи, адже відгукнулася не словом, а ділом допомагати лише одна людина.

На запитання присутніх ексбоєць зазначив, що чиновники не йтимуть із перевірками безпосередньо до військовослужбовців, у їхніх повноваженнях лише паперова робота.

Коордрада АТО ООС

Анатолій Фатеєв

Під час координаційної ради все ж удалося ухвалити деякі нетехнічні рішення. Так, члени колегіального органу погодили дозволи на отримання ділянок під гаражі близько десятку бійців. Відхилили лише двох до уточнення чи пояснень. Один із претендентів нібито не має броварської реєстрації, а інший – начебто отримував уже ділянку в кооперативі «Патріот», щоправда потім відмовився від неї.

Читайте також: Засідання координаційної ради з питань АТО Новини Безкоштовні ліки, МРТ і пам’ятник бійцям, або За що сварилися на коордраді з питань АТО

До слова, вперше участь у засідання взяв новий очільник – Віталій Корнет – який замінив на посаді радника міського голови з питань АТО Станіслава Мальця.

Коордрада АТО ООС

Віталій Корнет (по центру)

Новопризначений чиновник звернув увагу, що бійці мають право отримати землю сільськогосподарського призначення. Однак видаватимуть її по всій Україні. Для цього необхідно подати деякі документи.

Консультації у радника з питань АТО – в 409 каб. на вул. Гагаріна, 15 у понеділок і п’ятницю – з 8:00 до 12:00, у середу – з 13:00 до 17:00.

Окрім іншого, Олександр Каштанюк розповів про створення нової організації – Всеукраїнської профспілки військових, працівників правоохоронних органів та учасників бойових дій. До керівних органів входить представник Броварів – Олександр Чекмаз. Наразі організація формує регіональні осередки. Охочих бійців і ветеранів закликали долучатися до створення такого осередку в Броварах.

Присутній на засіданні Ігор Муратов не зареєструвався як член коордради, про що оголосив присутнім. Однак під час ухвалення рішень секретар колегіального органу вказував, що зараховує його неголосування як «утримався». Водночас зі слів Олександра Каштанюка можна було зрозуміти, що кворум був на межі зриву, і «мінус одна людина» голосування паралізувала б.

Коордрада АТО ООС

Коордрада супроводжувалась тривалими дискусіями, суперечками і сварками

Свої дії Ігор Муратов пояснив тим, що питання встановлення пам’ятника бійцям російсько-української війни затягується. Тож він не братиме участі в голосуваннях, допоки монумент не спорудять. Варто зауважити, що представник проєктної організації наголосив на проблемах із кошторисом. Мовляв, його потрібно уточнювати і переробляти. До експертизи проєкт досі «не дійшов».

Окрім того, Ігор Муратов публічно повернув отриману раніше медаль «Захиснику Батьківщини». Зі слів ветерана, нагороду міська влада передала через членів ГО «Авангард АТО Броварії». Боєць висловив небажання мати будь-які відзнаки від «цього кодла».

Коордрада АТО ООС

Ігор Муратов кладе на стіл очільників міста нагороду “Захисникам Батьківщини”

Коордрада АТО ООСНаостанок Віталій Корнет запросив присутніх і всіх охочих на два заходи:

Читайте також:

Ігор Муратов: «На війну я потрапив “за бартером”»

Фото – автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари