У Бучі все ж віддали скандальні 5,5 Га лісу в районі міського парку під багатоповерхову забудову

image
29 Листопада 2019, 14:11
Поділитися:

Дата публикации: 29 ноября 2019.

Бучанська міська рада проголосувала за розробку детального плану лісової території орієнтовною площею 5,5 Га в районі міського парку для розміщення багатоквартирної забудови з парковкою.

На 69 сесії Бучанської міської ради, яка відбулась 28 листопада, були проголосовані ряд питань, що стосувались розробки детальних планів територій. Всі вони стосувались багатоквартирної забудови, а одним з найгостріших питань сесії стало рішення про розробку детального плану лісової території орієнтовною площею 5,5 Га в районі міського парку для розміщення багатоквартирної забудови з парковкою.

Земельна ділянка, рішення по якій викликало підвищену увагу громади, знаходиться поряд із Бучанським міським парком та дитячим табором, а також резонансною забудовою “Кампа”.

Бучанська міська рада проголосувала за розробку детального плану лісової території орієнтовною площею 5,5 Га в районі міського парку для розміщення багатоквартирної забудови з парковкою

Особливістю цієї ділянки є те, що вона вкрита лісом. Таким самим, яким насолоджуються жителі і гості міста Буча у розташованому недалеко відомому міському парку.

У Бучі все ж віддали скандальні 5,5 Га лісу в районі міського парку під багатоповерхову забудову

Проти рішення віддати ліс під забудову публічно виступив місцевий бізнесмен та власник ряду медіа Олексій Зіневич. Він попередив місцевих депутатів про відповідальність у разі прийняття такого рішення та пообіцяв оскаржити його у суді, якщо воно все ж таки буде прийнято. Раніше видання МояКиївщина писало, що земельна ділянка самого Олексія Зіневича у Лісовій Бучі була арештована судом. Ця лісова ділянка площею 0,4 Га була об’єднана з 4 ділянок по 0,1 Га, які у 2015 році були виділені Бучанською міською радою на підставних осіб. Ті, у свою чергу згодом подарували її сестрі Зіневича. Юристи називають це класичною схемою земельного дерибану. За інформацією МояКиївщина, Олексій Зіневич незаконно огородив понад 1,6 га землі Лісової Бучі та навіть міську вулицю.

“Я хочу попередити депутатів про персональну відповідальність за це рішення. Шановні депутати, Вам варто багато разів подумати перш ніж віддавати під сокиру цей мальовничий шмат Бучі. У разі, якщо таке рішення буде прийнято мої юристи оскаржуватимуть його у суді, а шанси теперішніх депутатів пройти у наступну раду прямуватимуть до нуля, пильну постійну увагу ЗМІ та ГО я гарантую.”, – пише Зіневич у повідомленні на фейсбук.

Складно приховати той факт, що ефір “Погляду”, телеканалу, який належить Олексію Зіневичу, рясніє компліментарними сюжетами щодо Ворзельської та Бучанської влади, та особисто до Анатолія Федорука. А колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк прямо називає Олексія Зіневича та Анатолія Федорука політичними і фінансовими партнерами.

За інформацією видання Громада приірпіння, саме компанія-провайдер “Бест”, яка належить Олексію Зіневичу, свого часу здійснила СМС- розсилку з запрошенням на “віче” у підтримку Анатолія Федорука. До слова, саме “Бест”, ймовірно, надав Федоруку перед виборами до Верховної ради в 2014 році базу мобільних номерів своїх клієнтів для здійснення передвиборчої агітації. Тоді виборцям різних населених пунктів приірпіння дзвонили й пропонували голосувати на
виборах за Федорука.

У контексті того, що Зіневич і Федорук очевидно мають партнерські відносини, повідомлення Олексія Зіневича у фейсбук сприймається вже під іншим кутом.

Напередодні прийняття скандального рішення про забудову лісової ділянки, певно розуміючи, що воно матиме резонанс і негативний відгук від громади міста, міський голова Бучі, Анатолій Федорук, вирішив медійно “відбілитися” і просто використав для цього свого партнера Олексія Зіневича. Позиція проста – Федорук проти такого рішення, але він же діє за законом і поробити нічого не може. В той же час, вся відповідальність за скандальне рішення публічно перекладається на депутатів місцевої ради.

Проте, 28 листопада за рішення про розробку детального плану лісової території орієнтовною площею 5,5 Га в районі міського парку для розміщення багатоквартирної забудови проголосували не лише депутати із “пулу Федорука”, але й сам міський голова Анатолій Федорук. Всього рішення набрало 18 голосів “ЗА”.

У Бучі все ж віддали скандальні 5,5 Га лісу в районі міського парку під багатоповерхову забудову

Наразі, рішення прийнято. Замість лісу запланували багатоповерхову забудову, то ж очікуємо судових позовів від Олексія Зіневича. Щоправда, новина про скандальне рішення Бучанської міської ради так і не з’явилась на належних Олексію Зіневичу медіа ресурсах, таких як телеканал Погляд чи сайт ІрпіньОНЛАЙН, мовчать і підшефні громадські організації.

Джерело: МИСТОИНФОРМ