Скарги пацієнтів на роботу лікарні

image
28 Листопада 2019, 11:18
Поділитися:

До «Вістей» звернулася жителька Борисполя Ілона Мусаєва, яка нарікала на безгосподарність у КНП «ББЛІЛ» та низьку якість посуг.

Томографія платна. «У мене запитання: куди йдуть кошти від проведення томографії, чи можна здавати в оренду приватникам приміщення комунального закладу, коли лікарні не вистачає кабінетів», — просила розібратися Ілона Мусаєва, мама-пенсіонерка якої перебуває на стаціонарі у неврології та потребує діагностики. Ілона нарікає, що томографічний знімок у ББЛІЛ лише платний, бо апаратура у приватній власності, а ціна дослідження у межах 600 грн, що забагато для пенсіонера.

За аналізи – плати! Також Ілона Мусаєва розповіла, що з 25 листопада у ББЛІЛ не працює кабінет для проведення досліджень крові та сечі через затримку ремонтних робот. Пацієнтів лікарні й стаціонарних хворих лікарі  направляють на платні дослідження в приватну структуру «Савон», що розміщується в корпусі гінекології. Відповідно до прейскуранту, аналіз сечі вартує 120 грн.

«Для кого ця лікарня? У ББЛІЛ немає господарника?» — обурювалося жінка.

«ББЛІЛ отримала шанс»

Ситуацію прокоментував директор КНП «ББЛІЛ» Олександр ЩУР

Олександр Щур підтвердив інформацію про відсутність проведення досліджень крові через тривалі ремонтні роботи водопроводу. За його словами, наразі дослідження проводяться лише ургентним хворим. Щур вибачився перед пацієнтами лікарні за тимчасові незручності.

Щодо апарату для проведення томографії, директор КНП запевнив, що у лікарні ніколи не було свого томографу, адже це дороговартісне обладнання. «Томограф потрібен лікарні, але зараз є актуальніші потреби у закладі. Стараємося покращити умови лікування і після десятків років недофінансування лікарня отримала змогу покращити своє становище», — заявив Щур.

Керівник повідомив, що у пацієнтів ББІЛ буде можливість зробити безкоштовну томографію за рахунок державно-партнерської програми. Про деталі директор КНП пообіцяв розповісти згодом.

Як відомо, в 2017 році на території тоді ще ЦРЛ почалось будівництво нового діагностичного корпусу. Замовником була лікарня, половину зведеного приватниками приміщення обіцяли передати на баланс медзакладу. Проект досі не реалізовано.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама