У Калиті правоохоронці затримали ще одного посадовця, а секретар ради написала заяву про відставку

image
8 Березня 2019, 05:55
Поділитися:

У виконавчій владі Калитянської селищної ради чергове затримання. 28 лютого правоохоронці за підозрою в отриманні неправомірної винагороди затримали ще одного посадовця. Як стало відомо, йдеться про начальницю відділу містобудування, архітектури, капітального будівництва та земельних ресурсів Валентину Юрченко.

Приблизно о третій годині по обіді до приміщення по провулку Ювілейному у Калиті, де й розташовується виконавча влада Калитянької громади, прибули представники правоохоронної структури. Вони зачинили приміщення селищної ради, попросили працівників залишатися на місці та не користуватися зв’язком.

Був проведений обшук в кабінеті Валентини Юрченко та вилучено 10 тисяч гривень неправомірної винагороди. Пані Юрченко правоохоронці затримали як підозрювану у корупційних діях. Співробітникам селищної ради дозволили залишити приміщення.

Згодом судові органи ухвалили рішення, за яким Валентині Юрченко призначили заставу у розмірі 130 тисяч гривень. За отриманою інформацією, ця сума була одразу ж внесена, і начальницю відділу Калитянської селищної ради Валентину Юрченко звільнили від тримання під вартою під особисті зобов’язання. Слідство у цій справі триває.

Триває слідство і щодо заступника голови селищної ради Ігоря Печонки. Як повідомлялося раніше, 15 лютого суд після 60-добового його перебування під арештом змінив суму застави підозрюваному Печонці з майже 800 тисяч гривень до 153 тисяч. Підозрюваний цю суму вніс, і теж був звільнений з-під варти під особисте зобов’язання. Наразі Ігор Печонка, принаймні станом на понеділок 4 березня, до своїх обов’язків заступника селищного голови не приступав.

Напередодні подій, пов’язаних із затриманням Валентини Юрченко, 27 лютого мала відбутися сесія Калитянської селищної ради, де одним із головних питань депутати мали розглянути заяву Лариси Федоровської про добровільне складання із себе обов’язків секретаря ради та виконуючої обов’язки селищного голови.

Але сесія не відбулася. Із мінімально необхідних для ухвалення рішення 14 депутатів до сесійної зали прийшли лише вісім. Це далеко не перший випадок, коли депутати ігнорують проведення сесій. Подібне у Калиті відбувається досить часто.

Ситуації дещо могли б зарадити довибори, адже у нинішньому складі Калитянської ради, де мало б бути 26 депутатів, бракує п’ятьох осіб. Усі вони добровільно склали із себе депутатські повноваження. Нещодавно стало відомо про аналогічний намір у ще одного народного обранця. Попри те, що Калитянська рада виділила на проведення довиборів депутатів у 2019 році близько 200 тисяч гривень, Територіальна виборча комісія поки що не поспішає ухвалювати відповідне рішення.

Наступна сесія Калитянської селищної ради призначена на 11 березня, де питання Лариси Федоровської розглядатиметься знову. Позицію ж самої Лариси Федоровської стосовно її відставки дізнатися не вдалося, оскільки на дзвінки журналіста, на жаль, не відповідає.

Анатолій Гаркуша

Джерело: Трибуна Бровари