Про сміттєспалювальний завод у Києві зняли фільм

image
27 Листопада 2019, 21:47
Поділитися:

В КП “Київтеплоенерго” створили фільм про унікальне підприємство, аналогів якому в Україні поки що немає.

– Це сміттєспалювальний завод «Енергія», який утилізує 25% твердих побутових відходів Києва та перетворює їх в теплову енергію для 300 столичних багатоповерхівок.
Насправді, ледь не всі європейські столиці – Відень, Будапешт, Копенгаген, Вільнюс та багато інших – використовують технології спалювання сміття для задоволення енергетичних потреб мегаполісів. Виробляють не лише тепло, але й електроенергію,
– розповідають в КП “Київтеплоенерго”. –  На жаль, робота заводу «Енергія» нерідко демонізується – відверті вигадки та міфи про нього ми часто бачимо у інформаційному просторі. Водночас, завод розвивається, впроваджує найсучасніші екологічні технології та має стратегічне значення для столиці з точки зору сміттєпереробки та забезпечення енергоресурсами.
Поки вирішується питання про будівництво нових майданчиків переробки сміття, «Енергія» лишається безальтернативним та найбільш екологічно безпечним рішенням утилізації твердих побутових відходів нашого міста. Проведені ремонти електрофільтрів та початок впровадження сучасної системи хімічного очищення димових газів дозволять досягти європейських екологічних стандартів, які, як відомо, за основними показниками в п’ять разів жорсткіші українських. Наразі ж завод цілковито відповідає українським нормам у сфері екології.

Наш фільм адресований усім, хто цікавиться роботою заводу. Він про технології, людей та відповідальність. Про те, що ми завжди відкриті до діалогу з громадою, – заявляють у КП “Київтеплоенерго”.

 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ