Замість атестату випускники шкіл отримуватимуть свідоцтво

image
8 Березня 2019, 00:18
Поділитися:

Відтепер випускники українських шкіл отримуватимуть не атестат, а свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України 6 березня.

Як зазначено на сайті Міністерства освіти і науки України, після 4-го класу  українські школярі отримуватимуть свідоцтво про здобуття початкової освіти; після 9-го – свідоцтво про здобуття базової середньої освіти; а після закінчення школи в 11-му (12) класі – свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти.

Для осіб із порушенням зору, ці документи виготовлятимуть із використанням шрифту Брайля.

«Ще з радянських часів ми маємо атестат про повну загальну середню освіту, такого ж зразка документ діє в РФ, але в усіх цивілізованих країнах світу ця практика не поширена. Також документи мають бути доступними. У нас щороку зростає кількість дітей з особливими освітніми потребами у школах. Отримуючи свій документ про освіту, вони мають право розуміти, що там написано. Відтепер така можливість з’явиться», – пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

У МОН зазначають, що постановою вперше передбачено документ єдиного зразка після завершення початкової школи. Поки його безпосередньо школярам не видаватимуть, однак заплановано всі свідоцтва, зокрема про отримання початкової освіти, занести в єдину державну базу (ЄДЕБО). Це полегшить відновлення документів, а також перехід дітей із закладу в заклад.

Джерело: Трибуна Бровари