Дешевші від комерційних: у комунальній стоматполіклініці озвучили тарифи на послуги

image
26 Листопада 2019, 23:25
Поділитися:

Рішенням виконкому від 26 листопада  новоствореному КП «Броварська стоматполіклініка» затверджено тарифи на послуги для дорослих: терапевтичні, хірургічні, ортодонтичні, а також послуги із зубопротезування та рентгенографії.  Послуги дитячої стоматології залишаються безкоштовними (окрім ортодонтичних). Про самі тарифи та тих, хто має право на пільгове безкоштовне  лікування – читайте в матеріалі.

Процес створення комунального некомерційного підприємства КП «Броварська стоматологічна поліклініка» розтягнувся на календарний рік. Рішення міської ради про створення КП із статутним фондом у мільйон гривень прийнято ще в грудні 2018 року. Міську програму профілактики та лікування стоматологічних захворювань у дітей та окремих категорій дорослого населення прийнято в січні 2019 року. Далі був тривалий процес обрання керівника підприємства за конкурсом, отримання ліцензії на стоматпослуги та розподілу майна із КНП «Броварська БКЛ». Із метою «запуску підприємства», на останній сесії внесено зміни в програму із стоматології. Зокрема, на ЗП в грудні виділено 115,9 тис.грн та ще 63,2 тис.грн – на найнеобхіднішу офісну техніку та касовий апарат.

Новому КП «Стоматологічна поліклініка» передадуть майно, а футбольному клубу «Бровари» виділять 200 тис.грн – підсумки комунальної комісії 

Для початку роботи не вистачало офіційно затверджених тарифів, і виконком прийняв таке рішення. У рішенні 5 додатків:

тарифи на послуги із зубопротезування (59 видів послуг);
тарифи на ортодонтичні послуги із стоматології (16 видів послуг);
тарифи на послуги з хірургічної стоматології (59 пунктів);
тарифи на послуги з терапевтичної стоматології (47 пунктів);
рентгенографія – 1 тариф.

Зрозуміти, скільки коштуватиме, наприклад, видалення зуба, з тарифів складно, позаяк процедура видалення буде складатися із вартості первинного огляду хворого, консультації, рентгенографії (за потребою), знеболювання та самої процедури видалення залежно від складності. Але деякі поширені тарифи наведемо для розуміння, що послуги  поліклініки будуть доступними широкому колу пацієнтів.

Первинний огляд хворого та консультація – від 44 до 63 грн

Рентгенографія  – 56 грн

Знеболювання – від 62 до 90 грн

Видалення зуба або кореня (складне ) – 300 грн

Видалення зуба  (просте)  – 119 грн

Лікування 1-го зуба при гострому глибокому карієсі – 111 грн

Зняття зубного каменя за допомогою ультразвукового апарату з однієї щелепи – 101 грн

Виклик стоматолога на дім – 200 грн.

Послуги із зубопротезування та ортодонтії порівняно із комерційними стоматклініками – значно дешевші.

«Над тарифами ми працювали довго та прискіпливо, –  розповідає керівниця КП стоматології Ірина Тесля. – Користувалися нормативними документами, застосовували коефіцієнти, вивчали досвід колег із аналогічних комунальних клінік, порівнювали із приватними клініками. У подальшому плануємо закуповувати  імпортні стоматологічні препарати, позаяк у стоматології велика конкуренція. Ми плануємо надавати якісні послуги. Починати з нуля важко, але робитимемо все можливе, щоб вийти на самоокупність та «тримати марку» комунальної стоматології».

Дитяча стоматологія залишається безкоштовною, окрім послуг із ортодонтії.

 Дитяча стоматологія в Броварах залишається в повному складі та безкоштовною – Ірина Тесля 

Комунальна стоматологія передбачає пільгове (безкоштовне або зі знижкою в 50%) обслуговування для цілої низки пацієнтів. Які послуги та для яких категорій пільговиків надаватимуться за рахунок компенсації з бюджету, – детально прописано в програмі із стоматології. Зокрема, невідкладна допомога до виведення з гострого стану залишається гарантовано безкоштовною для усіх мешканців міста.

Невідкладна стоматологічна допомога в повному обсязі (до закінчення лікування захворювання), терапевтична та хірургічна допомога в повному обсязі без застосування високовартісних матеріалів надається безкоштовно наступним пільговим категоріям:

діти (від 0 до 17 років);
ветерани війни (учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни);
особи з інвалідністю І і ІІ груп;
вагітні жінки;
особи, нагороджені знаком «Почесний донор України»;
члени сім’ї загиблих учасників АТО;
пенсіонери;
особи, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

Ортопедична стоматологічна допомога із застосуванням зубних протезів надається безкоштовно тим же категоріям пільговиків, окрім пенсіонерів, яким ці послуги надаватимуться зі знижкою в 50%.

Під час затвердження програми в січні поточного року вирувала дискусія з приводу доцільності надання безкоштовних послуг усім пенсіонерам міста (яких в Броварах понад 25 тисяч осіб), але, врешті-решт, діюча програма передбачає пільги і для них.

Таким чином для всіх відвідувачів комунальної стоматполіклініки з’явився вибір: мінімальний набір послуг за мінімальною вартістю, або безкоштовно, або ширший перелік послуг із застосуванням якісних матеріалів за вартістю нижче ринкової.

Броварська стоматологічна поліклініка не прийматиме пацієнтів три дні

Ангеліна Козлова

Фото – авторки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна Бровари