Президент підписав закон про незаконне збагаченя за який відмовилась голосувати Василевська-Смаглюк

image
26 Листопада 2019, 18:28
Поділитися:

БлогПрезидент підписав закон про незаконне збагаченя за який відмовилась голосувати Василевська-Смаглюк

Володимир Зеленський підписав закон про відповідальність за незаконне збагачення за який раніше відмовилась голосувати депутат Ольга Василевська-Смаглюк.

Про це 25 листопада повідомляється на сайті Президента України.

Згідно з документом, Кримінальний кодекс України має доповнити стаття 368-5 “Незаконне збагачення”, яка визначає, що набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, активів, вартість яких перевищує її доходи на понад 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (225 тисяч гривень), карається позбавленням волі терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Раніше Ольга Василевська-Смаглюк, обрана по 96 округу (Буча, Бородянка, Вишгород, Іванків) від партії “Слуга народу” проігнорувала голосування за цей закон.

Після чого виборці задались логічним питанням “Пані Василевська проти покарання корупціонерів і за незаконне збагачення?“. Але відповіді традиційно не дочекались, то ж питання залишилось риторичним. До депутатсва Ольга Василевська-Смаглюк була журналістом 1+1 та спеціалізувалася на проведенні журналістських розслідувань, пов’язаних із проявом корупції в економічній та політичній сфері.

Раніше Містоінформ писав, що Ольга Василевська-Смаглюк яка була обрана у мажоритарному 96 окрузі, до якого входять міста Буча, Вишгород, Іванківвідмовилась голосувати за зняття депутатської недоторканості. Також у місті Буча Київської області, депутат від партії “Слуга народу” Ольга Василевська-Смаглюк прямо заборонолила знімати себе на відео та вимагала попереднього погодження відеофіксації.

Джерело: МИСТОИНФОРМ