Київщина долучилась до всеукраїнського обговорення впровадження

image
26 Листопада 2019, 18:19
Поділитися:

З 1 квітня 2020 року в медичній сфері змінюється принцип фінансування системи охорони здоров’я. Фактично, та субвенція, яка була в нас досі, буде замінена таким інструментом, як програма медичних гарантій.

Про це 26 листопада заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на селекторній нараді з керівниками регіонів. Київську область представляв на селекторі голова облдержадміністрації Олексій Чернишов.

Як зазначив прем’єр-міністр, з наступного року лікарні мають бути автономізовані, комп’ютеризовані та підключені до електронної системи охорони здоров’я, а також вони мають укласти договори про медичне обслуговування з Національною службою здоров’я України (НСЗУ).

Задля належної підготовки до наступного етапу медреформи, Уряд буде «вимірювати ефективність роботи голів облдержадміністрацій на ввірених їм територіях» за трьома критеріями:

— кількість автономізованих закладів охорони здоров’я;

— кількість комп’ютеризованих закладів;

— кількість закладів, підключених до електронної системи охорони здоров’я.

Крім того, до цих показників буде додано рівень охоплення населення вакцинацією. Адже сьогодні по окремих областях рівень щепленого населення становить менш ніж 50%.

«Глобальний рівень захищеності суспільства, це коли більш ніж 95% людей вакциновані. Це означає, що будь-яка епідемія не може швидко поширюватись. Для нас критично важливо, щоб цей показник був досягнутий», — наголосив Олексій Гончарук.

Під час наради обговорили проблемні питання по окремих областях щодо стану автономізації закладів охорони здоров’я та рівня охоплення населення вакцинацією. Зокрема, від захворювання на кір та дифтерію, а також наявність вакцин у регіонах. Також очільники регіонів отримали роз’яснення з деяких питань від міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької.

За результатами поставлених на селекторі завдань, голова Київської ОДА Олексій Чернишов провів нараду з керівним складом обласного департаменту охорони здоров’я під час якого, зокрема, було доручено провести зібрання з головами РДА та очільниками міст за участю представників МОЗ та НСЗУ щодо презентації програми медичних гарантій.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація