Відому громадську активістку із Ірпеня звинуватили у причетності до будівельної сфери та шалених боргах перед комунальним підприємтсвом міста

image
26 Листопада 2019, 13:05
Поділитися:

Дата публикации: 26 ноября 2019.

Нелю(Наілю) Лавровську, яка є відомою громадською активісткою, що виступає проти місцевої влади та забудовників в Ірпені, звинуватили у причетності до будівельної сфери та багатотисячних боргах перед комунальним підприємством міста.

24 листопада 2019 року в місцевих ірпінських пабліках у соціальній мережі фейсбук з’явились повідомлення із звинуваченням відомої громадської активістки Нелі(Наілі) Лавровської у причетності до будівельної сфери та шалених боргах перед комунальним підприємством міста. Оприлюднена також платіжка, де фігурує борг у десятки тисяч гривень. Сама Неля(Наіля) Лавровська відома своєю критичною позицією по відношенню до місцевої влади Ірпеня.

Про борг Нелі(Наілі) Лавровської перед КП “Теплоенергопостач” Ірпінської міськоїради, який станом на 01 жовтня 2019 року складає майже 80 тис. грн, розповів Мишаня Раковенко, який винаймав квартиру поряд із активісткою і начебто вже мав конфлікт з нею з побутових питань.

“Десь в середині вересня вийшовши з дому побачив одну жінку, яка вигулювала йоркширського терьєра біля дитячого майданчику, та зробила свої собачі справи, а хазяйка явно бачачи це просто пішла далі…я підійшов, зробив зауваження, на що почув щось в дусі “Слєді за собой, а со своєй собакой я разбєрусь сама”. На це я вже хотів почати зачитати невелику моральну лекцію, але якраз проходила сусідка і сказали мені що це місцева активістка Неля Лавровська, вести з нею змістовний діалог не вийде, тільки собі підпорчу нерви.”, – пише Раковенко у своєму повідомленні.

Випадково побачивши суму боргу, яка зазначена платіжці, автор повідомлення, з його слів, був вражений контрастом між публічними заявами громадської активістки та її непублічним підходом до справ.

Громадськість неоднозначно сприйняла новину про борги Нелі(Наілі) Лавровської. Люди, наближені до самої активістки випровдовують її вважаючи неприпустимим коперсання у приватних справах Нелі(Наілі) Лавровської, інші вважають, що подібна інформація кращим чином ілюструє особистість, яка є активним учасником суспільно-політичного життя Ірпеня.

Справедливо буде відмітити, що в оприлюдненій платіжці вказано не саму Нелю(Наілію) Лавровську, а чоловіка з таким самим прізвищем, а також адресу, яка збігається з адресою Нелі(Наілі) Лавровської вказаної у відкритих реєстрах.

Адреса, яка фігурує у платіжці збігається з адресою Нелі(Наілі) Лавровської вказаної у відкритих реєстрах

Адреса, яка фігурує у платіжці збігається з адресою Нелі(Наілі) Лавровської вказаної у відкритих реєстрах

У відкритому реєстрі боржників комунального підприємства “Теплоенергопостач” дійсно вказано адресу Нелі(Наілі) Лавровської як таку, яка має заборгованість майже у 80 тис. грн.

 

У відкритому реєстрі боржників комунального підприємства

Крім того, в реєстрі вказано і номер особистого рахунку споживача, який збігається із тим, що вказаний на оприлюдненій платіжці.

В реєстрі боржників вказано і номер особистого рахунку споживача, який збігається із тим, що вказаний на оприлюдненій платіжці Лавровської

Коментар самої Нелі(Наілі) Лавровської з цього приводу відсутній, але її колега по громадській роботі, Михайлина Скорик-Шкарівська, опосередковано підтвердила – борг все ж таки наявний.

Михайлина Скорик-Шкарівська, опосередковано підтвердила - борг все ж таки наявний

Люди, не розібравшись, у коментарях намагались уточнити у Михайлини Скорик-Шкарівської чи дійсно є борг у її колеги, але відповіді по суті не дочекались. Натомість зайвий раз прочитали про генплан та вислухали хамські випади від громадських активістів на свою адресу.

Михайлина Скорик-Шкарівська, опосередковано підтвердила - борг все ж таки наявний

Михайлина Скорик-Шкарівська, опосередковано підтвердила - борг все ж таки наявний

Неля(наіля) Лавровська наразі є керівником ТОВ “Перша будівельна компанія України” та співзасновником громадської організації “ЗАХИСТ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА “ДРУЖБА”, яка веде боротьбу із забудовниками у місті Ірпені.

В історії громадського життя Ірпеня вже траплялись публічні казуси із громадськими активістами.

Так, колега Нелі(Наілі) Лавровської по захисту зелених зон табору “Дружба”, виходець із Криму – Євген Мельничук раніше був затриманий СБУ за підозрою у контрабанді бурштину, а згодом повторно затриманий працівниками СБУ за підозрою у посередництві в отриманні хабаря депутатом Коцюбинської
селищної ради. Всі будівельні роботи, які намагався зупинити Мельничук успішно продовжувались, згодом з’явилось відео на якому Мельничук керує платним активістом, що зумовило думки про шантаж Мельничуком ряду забудов у Ірпені. Фіналом стала інформація про те, що сам Євген Мельничук є забудовником. Про це він розповів сам балотуючись кандидатом у депутати на довиборах до Гостомельської селищної ради.

Ще один колега Лавровської, борець із забудовниками та депутат Ірпінської міської ради Лаврентій Кухалейшвілі у 2016 році був затриманий за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди у сумі 108 тисяч гривень. Представник ВО “Свободи” був на той час не просто депутатом Ірпінської міської ради, а
секретарем земельної комісії. 9 квітня 2019 року Лаврентій Кухалейшвілі розмістив повідомлення у якому назвав кожного сьомого жителя Ірпеня прихильником “руського миру”.

Колега Лавровської, Михайлина Скорик-Шкарівська, яка балотувалась до Верховної Ради у 95 окрузі, раніше відзначилась тим, що закликала бойкотувати заклади харчування та підприємців, які скористались для реклами газетою, яка може належати депутату Ірпінської міської ради, чим викликала обурення серед людей і підприємців. Михайлина Скорик-Шкарівська, яка висувалась у нардепи від партії “Голос”, відома і тим, що закликала до влаштування політичних репресій для тих, хто підтримував її політичного конкурента на виборах – Володимира Карплюка.

На тлі “досягнень” своїх колег, історія з боргом громадської активістки Нелі(Наілі) Лавровської, якщо такий існує, та її причетність до будівельної сфери скоріше є продовженням публічних розчарувань для жителів Ірпеня, ніж початком.

Джерело: МИСТОИНФОРМ