Новий голова Київської ОДА розказав, що буде з тими селами, які не хочуть об’єднуватись

image
26 Листопада 2019, 11:39
Поділитися:

«Ми процес децентралізації пришвидшимо і завершимо вчасно», – обіцяє Олексій Чернишов.

Новий голова Київської області Олексій Чернишов стверджує, якщо люди хочуть створити ОТГ в межах лише свого населеного пункту, зіткнуться з певними обмеженнями – необхідна чисельність населення, віддаленість від більшого населеного пункту та інші показники, які чітко визначають – спроможна громада чи ні.

«Якщо вони не хочуть об’єднуватись, то все буде зроблено відповідно до перспективного плану», – заявив голова КОДА в інтерв’ю «Главкому», бо є закон, який чітко регулює правила об’єднання територіальних громад. Також, за словами Чернишова, є методика формування спроможних територіальних громад.

Новий очільник Київщини наголосив, що є дві фази об’єднання: добровільна, що скоро закінчується, і наступна – «менш добровільна».

«Добровільному об’єднанню часто заважають різні інтереси різних населених пунктів. Тому, так чи інакше, нам доведеться допомогти доформовувати ОТГ», – вважає голова КОДА.

Чернишов показав внутрішній документ, де показана поточна ситуація, бачення можливого варіанту створення ОТГ.

«Ми маємо план –  69 ОТГ на території області. Це проект змін до перспективного плану, що розроблений Київською обласною державною адміністрацією. Зараз він активно проходить процес обговорення», – зауважує керівник Київщини.

І на даному поточному етапі, запевняє Чернишов, його політика «максимально йти назустріч людям і громадам в тому форматі, в якому вони хочуть об’єднатися».

Проте, за словами керівника області, інколи бажання людей обґрунтовані, інколи ні.

«Там, де рушійною силою є логіка і раціоналізм, там ситуація краща. Менш доцільні пропозиції в районах, де об’єднання йде з політичних мотивів – наприклад, участі у виборах. Але я впевнений, що ми цей процес пришвидшимо і завершимо вчасно», – запевняє Чернишов.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама