КОДА сприятиме реалізації низки об’єктів за кошти від будівництва ЦСВЯП

image
25 Листопада 2019, 20:44
Поділитися:

Про це говорили під час наради у голови Київської облдержадміністрації Олексія Чернишова в понеділок, 25 листопада.

На порядку денному розглянули питання реалізації проєктів спорудження об’єктів соціального призначення в м. Славутич, Іванківському й Поліському районах з використанням коштів, передбачених у проєкті побудови центрального сховища відпрацьованого ядерного палива відповідно до ЗУ «Про поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо розміщення, проектування та будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій».

В обговоренні, крім керівництва КОДА, взяли участь міський голова Славутича Юрій Фомічев, в.о. голови Поліської райдержадміністрації Олександр Ільницький, в. о. голови Іванківської РДА Тетяна Свириденко, президент ДП НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашківський та народна депутатка IX скликання, обрана по 96 виборчому округу, Ольга Василевська-Смаглюк.

За словами очільника Київщини Олексія Чернишова, найближчим часом всі бюрократичні перепони для реалізації об’єктів будуть усунені.

«На наше глибоке переконання, розумно та відповідально спрямувавши передбачені проєктом кошти, ми матимемо змогу не лише вирішити нагальні проблеми місцевих громад, а й стратегічно розвинути Іванківський, Поліський райони та місто Славутич. Розкрити їхній потенціал, створити нові робочі місця та фундамент для сталого розвитку», — підкреслив Олексій Чернишов.

За підсумками наради голова КОДА доручив присутнім представникам місцевих органів запропонувати для реалізації проєкти розвитку, а також доручив заступникам створити робочу групу щодо розробки комплексної стратегії розвитку соціальної інфраструктури міста Славутич та Іванківського, Поліського районів.

Довідково:

Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) — автономна ядерна установка, призначена для тривалого зберігання (100 років) ВЯП з активних енергоблоків РАЕС, ХАЕС та ЮУАЕС. Реалізація будівництва проєкту розпочалася 9 листопада 2017 року в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

16 серпня 2018 року, між КОДА, ДП «НАЕК «Енергоатом» та Державним спеціалізованим підприємством з управління капітальним будівництвом зони відчуження було підписано тристоронній договір про спрямування 10% коштів від будівництва ЦСВЯП на спорудження об’єктів соціального призначення у місті Славутич, Іванківському та Поліському районах Київської області.

Загальна вартість будівництва ЦСВЯП становить 37 млрд. грн., з них 3,7 млрд. грн. спрямовані на реалізацію проєктів прилеглих до зони відчуження територій.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація