Пішохідний міст запалав помаранчевим кольором

image
25 Листопада 2019, 19:47
Поділитися:

Лише 10% жінок, які страждають від домашнього насильства, заявляють про це у поліцію. Такі реалії нашого життя. Саме тому важливо нагадувати: «Б’є – значить стаття, а не любов!» 

Сьогодні, 25 листопада, розпочалася Міжнародна соціальна акція «16 днів проти гендерного насильства». Захід покликаний не лише привернути увагу до проблем домашнього насильства, а також нагадати всім, хто потерпає від нього, допомогти розірвати коло насильства.

У рамках першого дня акції, Парковий міст через Дніпро підсвітили помаранчевим кольором, як символ протидії насильству.

А на Велосипедно-пішохідному мосту, який у народі називають «Скляний міст», відбувся флешмоб із парасольками помаранчевого кольору. Активісти запустили помаранчеві кульки, як заклик до кожного, хто зіткнувся із насильством, «висвітлювати» свою проблему і не залишатися з нею наодинці.

– Помаранчевий колір обрано міжнародною спільнотою, він символізує боротьбу проти гендерно зумовленого насильства. Це вперше у Києві міст підсвічується із нагоди старту кампанії «16 днів проти насильства», вперше студенти беруть участь у такому флешмобі. Цим ми хочемо привернути увагу до проблеми гендерного насильства і достукатися до людей, що ці факти замовчувати не можна, – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ