У центрі Києва кафе та перукарні підкидають сміття під житлові будинки

image
25 Листопада 2019, 15:56
Поділитися:

Як повідомляють у «Київкомунсервісі», на численні звернення мешканців центру столиці було проведено аналіз діяльності приватних підприємств щодо поводження з відходами. З’ясовано, що комерсанти та підприємці не переймаються проблемою сміття, а сміливо й абсолютно безоплатно викидають їх у контейнери для відходів (чи поряд з ними) сусідніх житлових будинків. Саме у ті контейнери, за вивезення яких мешканці сплачують щомісячну плату. Через це гори непотребу майже ніколи не зникають з центральних вулиць.

У КП «Київкомунсервіс» запевняють, що сумлінно виконують свої зобов’язання, всі потужності працюють за графіком, тому вони вирішили звернути увагу ще й на додаткові фактори, які сприяють такій ситуації.

Фахівці КП «Київкомунсервіс» та Шевченківської РДА, разом із представниками екоініціативи Kyiv Green City, провели обхід територій у центрі столиці. Тому що саме в центрі міста знаходиться величезна кількість кав’ярень, ресторанів, готелів, салонів краси та кіосків, які, порушуючи законодавство, «підкидають» своє сміття в баки біля будинків громадян.

Як пояснюють у «Комунсервісі», для юридичних осіб існує окремий тариф на вивезення та утилізацію відходів – 234,22 грн за метр кубічний. Звісно, не всі компанії недбало ставляться до свого сміття, але є такі, які не платять, мотивуючи це тим, що сміття у них немає.

«Підкинуте» сміття створює неабиякі проблеми для міста. Доводиться ставити і вивозити коштом міста додаткові контейнери у місцях, де багато юросіб, які не мають власних контейнерів. Цьогоріч підприємством КП «Київкомунсервіс» перевірена 321 юридична особа Шевченківського району, з них:

  • 12% мають договір із КП «Київкомунсервіс»;
  • 13% користуються послугами інших перевізників;
  • 75% узагалі не платять за вивезення свого сміття або ж відмовилися надати інформацію.

– В одному лише Шевченківському районі Києва вивезення відходів, за які ніхто не платить, обходиться місту в 1 мільйон гривень на місяць, а це кошти, які могли б бути використані в рамках інвестиційної програми, наприклад на закупівлю нових контейнерів для роздільного збирання відходів чи інформаційно-просвітницьку діяльність в сфері поводження з відходами, – коментують у КП «Київкомунсервіс».

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ