Бориспіль був без тепла і світла через Київобленерго

image
25 Листопада 2019, 15:45
Поділитися:

Наприкінці минулого тижня через пошкодження лінії електромереж в Борисполі зупинилися котельні. Надзвичайна ситуація обговорювалася на понеділковій нараді у Бориспільського міського голови.

За словами першого заступника міського голови Миколи Корнійчука, у місті вийшли з ладу два трансформатори, електропостачання було порушено по лінії 112 (вул. Оврашка, Польова, Глибоцька).  

Порушення електропостачання і перепад напруги призвели до зупинки котельних.

«У котельні встановлений автомат, і коли відбувається перепад напруги – спрацьовує автоматика, відключається газ, і котельня зупиняється. Запустити її й вийти на попередній режим можна, коли будуть охолоджені котли, провітрені пальники, камера згорання. Загалом на вихідні була відключена лінія і котельня на вулиці Оврашка, тому туди було переміщено дизельну електростанцію КП «Бориспільтепломережа». Це дало змогу забезпечити роботу котельні, яка обігрівала мікрорайон вулиць Оврашка та Глибоцької», – пояснив  Корнійчук.

Також керівник згадав публікації в бориспільських групах Фейсбуку, де мешканці пропонували організувати пункти обігріву людей у приватному секторі.

«Приватний сектор повинен подумати про резервні джерела живлення і мати невеликі каміни чи грубки. Коли до Борисполя приїздили колишні американські власники Київобленерго, і ми висловили претензії щодо поганого електропостачання, то вони сказали, що навіть у президента США стоїть резервна електростанція», – зауважив Корнійчук.

Також зазначив, що багато мешканців користуються електричним побутовим обладнанням. У разі подібних надзвичайних ситуацій, за словами Корнійчука, варто відмовитися від них і користуватися газом.

Втім, на нараді наголошувалося, що головна причина аварій тепломереж – не в мешканцях.

Корнійчук заявив, що Київобленерго за хабарі надає технічні умови, у яких не передбачена заміна електромереж.

«Всі негаразди трапляються на лініях 8, 7, 6, 112,12 через те, що в головній лінії від підстанції «Бориспіль» або «Стріла» (дві підстанції, які живлять місто) подається напруга 110 тисяч вольт, вона трансформується в 35 і 10. Якраз ці кабелі, які виходять із підстанції на першу опору, були прокладені 40 років тому. Якщо на 112 чи 7 лінії прокладений кабель 80 мм, а потрібно 240 мм, то скільки б ми не установлювали розвантажувальних підстанцій, цей кабель не може передати потужності, яка вже під’єднана до існуючих підстанцій. Хочу звернутися до бориспільців, щоб менше писали у соцмережі, а зверталися із заявами на директора Київобленерго. Чим більше будемо писати, тим швидше звернуть увагу на проблему із електропостачанням у Борисполі»,— пояснив Корнійчук.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама