Хореографічні колективи Київщини змагалися на фестивалі-конкурсі ім. Павла Вірського

image
25 Листопада 2019, 15:00
Поділитися:

Перший відбірковий обласний тур VІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії Лівобережної Київщини імені Павла Вірського відбувся за ініціативи Національної хореографічної спілки України та підтримки Міністерства культури України 24 листопада в Культурно-мистецькому центрі Баришівської селищної ради. Участь у конкурсі взяло 22 хореографічних колективи.

Метою фестивалю є збереження і розвитку народних традицій хореографії, збагачення професійного і аматорського мистецтва, підвищення художнього рівня хореографічних постановок та фіксації скарбів танцювального мистецтва.

Вже стало доброю традицією проводити конкурси народної хореографії імені Павла Вірського саме на базі Культурно-мистецького центру, адже з цим ім’ям пов’язано створення і розвиток народного аматорського ансамблю народного танцю «Пролісок», знаного не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Привітали учасників фестивалю-конкурсу начальник управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації Ігор Золотоверх, виконуюча обов’язки директора Київського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Людмила Корецька та заступник голови Баришівської об’єднаної територіальної громади з гуманітарного напрямку Жанна Данчук, побажавши успіхів, наснаги, терпіння та перемоги кожному колективу – учаснику конкурсного відбору.

Конкурсні програми учасників оцінювало компетентне журі на чолі з заслуженим працівником культури України, доцентом факультету хореографічного мистецтва Київського національного університету культури і мистецтв, членом правління Національно Хореографічної Спілки України Ларисою Цвєтковою.

Цього року захід проходив у 2 відділення, адже охочих взяти участь та показати свої вміння було багато. Загалом, у конкурсі взяли участь 22 хореографічних колективи (617 талановитих дітей) з Лівобережної Київщини, а саме із смт Баришівки, м. Березані, м. Бровари, м. Бориспіль, м. Яготин, м. Бородянка, м. Яготин, с. Студеники, м. Вишгород, с. Циблі, с. Бобрик, м. Богуслав, с. Переяславське.

На сцені Культурно-мистецького центру можна було побачити різноманітні хореографічні постановки, за якими  із захопленням спостерігали глядачі та учасники конкурсу. Як результат, всі колективи гідно представили свій населений пункт. Результати І обласного туру будуть оголошені згодом.

Переможці обласних турів візьмуть участь у Регіональному турі, який пройде з березня по червень 2020 року в 6-ти регіонах України. Всеукраїнський (конкурсний тур і гала-концерти) заплановані на жовтень-листопад 2020 року в м. Київ.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація