Які мультфільми допоможуть навчити дітей правилам пожежної безпеки

image
24 Листопада 2019, 21:21
Поділитися:

Змалечку дітям потрібно пояснювати про небезпеку, яку може нести вогонь, а також способи протидії пожежі. Відомо, що найдієвіший спосіб пізнання корисної інформації для дітей − це мультфільми. Вони допоможуть виховати правильне ставлення до вогню та поводження з вогненебезпечними предметами. На сайті «Надзвичайна ситуація» пропонують три мультфільми, за допомогою яких малеча дізнається про хоробрих і кмітливих пожежників.

«Пожежник Сем» (Fireman Sam) – британський мультсеріал, що розповідає про небезпечну і важку професію пожежника. Серіал вийшов на телеекрани в 1987 році і нараховує понад 150 серій.
Головний герой мультсеріалу – сміливий і відважний пожежник Сем.

Його історія починається з порятунку людини з пожежі, за що вогнеборця нагороджують медаллю і пропонують стати начальником пожежної частини. Він погоджується. Протягом декількох серій Сем, мужньо долаючи страх, бореться з пожежами.

Кожна серія мультфільму вчить дітей можливим небезпекам, які зберігає в собі нещадне полум’я, і способам боротьби з пожежею. Мультфільм дає можливість дітям формувати не тільки вміння обережного поводження з вогнем, а й почуття відповідальності, мужності та хоробрості.

«Аеротачки» (Sky Force 3D) – повнометражний мультфільм спільного виробництва США та КНР. Вийшов на великі екрани у 2012 році.

Літачок Тінні з усіх сил намагається влитися у дружну компанію літаків, але визнавати його своїм не надто поспішають. Аби завоювати визнання, порушуючи наказ командира, Тінні відправляється рятувати місто від пожежі. Потрапивши у біду, його рятує Капітан Бен, щоправда ціною власного життя.

Через відчуття провини Тінні більше не хоче літати і відправляється на роботу в шахту. Одного разу під землею починається страшна пожежа, і літачок знову йде на порятунок інших. У результаті він розуміє, що його місце – в команді пожежних літаків.

«Літаки: вогонь і вода» (Planes: Fire and Rescue). У 2014 році в прокат вийшов мультиплікаційний фільм американського виробництва «Літаки: вогонь і вода». Головний герой – літачок Дасті – дізнається, що він не зможе ніколи більше змагатися в повітряних гонках через сильне пошкодження двигуна. Тому двокрилий намагається знайти себе в чомусь іншому і стає пожежником-рятувальником.

Мультфільм показує, що здаватися ніколи не варто. Будь-які, навіть найскладніші, обставини потрібно навчитися долати, проявляючи хоробрість і наполегливість.

Читайте також:

Фінансова грамотність для дітей. Поради фахівців
Домашні завдання: чи варто їх робити з дітьми?

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна Бровари