Бориспіль діє за програмами: вміст стронцію, онлайн для водоканалу та гроші за зубопротезування

image
7 Березня 2019, 15:45
Поділитися:

Закон передбачає, що фінансування робіт, які виконуються за кошти міського бюджету, можливе, коли ці роботи передбачені однією із міських програм розвитку. І кожна зміна до програми проходить схвалення виконавчим комітетом і затверджується сесією, тільки потім йде мова про виділення коштів.
На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 4 березня розглядалися зміни до цільових програм розвитку міста.

Змінами до цільової Програми розвитку цивільного захисту населення і територій міста Бориспіль від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2020 роки передбачено виділити у 2020 році 85,00 тис. грн. на придбання приладу радіаційної та хімічної розвідки. А на 2019 рік ставиться питання про придбання іншого приладу — контролю за забрудненням навколишнього середовища.
Перший заступник міського голови Микола Корнійчук пояснив «Вістям», що йдеться про прилад, який може визначати вміст стронцію у продуктах харчування. Таку перевірку, каже, необхідно проводити у школах і дитсадках, адже там часто використовують бульйони для приготування перших страв.
Придбання приладу затвердили, але при умові співфінансування із районним бюджетом. Вартість — 192,00 тис. грн. Сесія програму затвердила, але про виділення коштів питання не стояло.

Внесеними змінами до Інвестиційної програми КП «Бориспільводоканал» на 2019 рік схвалено коригування проекту «Будівництво «Автоматизованої системи диспетчерського управління водопровідно-каналізаційного господарства КП ВКГ «Бориспільводоканал».
Керівник підприємства Олександр Гануш пояснив, що програма передбачає, щоб диспетчер бачив он-лайн як функціонує обладнання на каналізаційно-насосних станціях, які працюють у автоматичному режимі. Йдеться про диспетчеризацію КНС на території шкіл №3 та №6, біля ПМК-13, на Шевченка, 100. На диспетчера йтиме сигнал, виїжджатиме ремонтна бригада. Це початок реалізації проекту по диспетчеризації управління водоканалом. Наразі розроблена документація на суму майже 8 млн. грн, щоб у перспективі всі 16 насосних станцій перевести в автоматичний режим.
Сесія програму затвердила, але питання її фінансування не розглядалося. А от на продовження робіт з реконструкції водозабірного вузла № 2 з улаштуванням станції знезалізнення та резервуару чистої води за адресою: вул. Соборна, 3а, які були схвалені на попередньому виконкомі, кошти депутати виділили — 16 000 000 грн.

Змінами до Міської цільової програми з надання соціальної та правової допомоги демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції, та їх сім’ям на 2018 – 2020 роки передбачено виділення коштів на здійснення одноразового відшкодування учасникам АТО/ООС вартості зубопротезування простими методами (за винятком протезування із дорогоцінних металів, кераміки, металокераміки, цільнолитих, металопластмаси, нітрит-титанового покриття, бюгельного протезування, імплантатів).
Компенсацію матиме людина, яка отримала послуги із зубопротезування і оплатила їх.
На відшкодування за зубопротезування учасникам АТО/ООС сесія виділила 100 тис. грн.

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама