Чому ходити корисно? ПОРАДИ | Трибуна Бровари

image
24 Листопада 2019, 10:43
Поділитися:

Найбезпечніший вид фізичної активності − ходьба. Так вважають лікарі та спортивні експерти. Ходьба допомагає тримати під контролем вагу та запобігати хворобам. Це абсолютно безкоштовний вид фізичної вправи, якою можна займатися будь-де та будь-коли. Видання Huffpost.com зібрало декілька аргументів на користь прогулянок пішки.

Ходьба знижує показники зайвої ваги. Люди, які ходять на роботу пішки, рідше страждають на ожиріння. Певні дослідження стверджують: якщо ходити пішки по 20 хв на день, можна знизити ризик передчасної смерті на 30 %. А 30-хвилинна щоденна ходьба спалює близько 150 калорій.
Ходьба запобігає діабету. Ходьба допомагає врегулювати рівень цукру в крові та тримає низький рівень інсуліну. 15 хв прогулянки після приймання їжі так само ефективні, як і 45 хв до.
Ходьба корисна для серця. Відомо, що в рейтингу найкорисніших вправ для людини біг є кращим за ходьбу. Але якщо йдеться про серцево-судинні захворювання, це не так. Одне із досліджень показало, що в пішоходів, які долають ті самі відстані, що й бігуни, спостерігається зниження високого кров’яного тиску та рівня холестерину. Окрім того, якщо ходити у високому темпі, під час якого комфортно говорити, але вже важко співати, то серце отримує чудові тренування.
Ходьба підходить для кожного. Ви вагітні? Страждаєте від ожиріння? Маєте артрит? Ходьба підійде для всіх. Також вона допоможе полегшити біль від хронічної хвороби, навіть якщо ви тільки-но почали займатися нею і проходите лише 2 хв на день.
Ходьба піднімає настрій і захищає від стресів та тривоги. Рухи тілом – відомий спосіб вивільнення ендорфінів, які відповідальні за гарне самопочуття. Вони пригнічують больові рецептори мозку і дарують відчуття щастя й ейфорії. Ось чому фізичні вправи загалом і ходьбу зокрема рекомендують, аби полегшити симптоми легкої та помірної депресії.
Ходьба доступна і зручна. Не треба купувати абонемент до спортивної зали, модний спортивний одяг. Вам також не потрібно вчитися ходити. Достатньо купити пару зручного взуття. Лічильники кроків, навушники і музичні плеєри – не обов’язкові, але можуть зробити прогулянку менш виснажливою.
Ходьба познайомить вас із сусідами. Бо, як виявляється, не всі знають людей, які живуть поруч.
Ходьба дасть можливість помилуватися птахами та метеликами. Чудово насолоджуватися природою та звертати увагу на навколишній світ. Це може принести не тільки фізичну користь, а й духовну.

Читайте також: 9 звичок, які врятують від небезпечних хвороб – МОЗ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна Бровари