У Вишневому вшанували пам’ять жертв Голодоморів

image
23 Листопада 2019, 20:36
Поділитися:

У Вишневому вшанували пам’ять жертв ГолодоморівНа території храму Юрія Переможця відбувся мітинг-реквієм та відкриття нового пам’ятного знаку жертвам голодоморів, встановленого за ініціативи міської влади.

У заході брали участь представники районної, міської влади, органів місцевого самоврядування, духовенства, громадськість, гості.

Настоятелі Храму освятили пам’ятний знак та провели панахиду за загиблими. Міський голова Ілля Діков у своєму виступі наголосив, що прямий обов’язок кожного з нас – згадувати цей день в історії, щоб ця трагедія більше ніколи не повторилася.

До присутніх також звернулися виконуючий обов’язки голови Києво-Святошинської РДА Михайло Лєзнік, директор Історико-краєзнавчого музею м. Вишневе Вадим Бухаров, представник Національного корпусу України Ігор Бердніков, поетеса Тетяна Домашенко, голова Києво-Святошинського районного товариства «Просвіта» Валентина Донець, яка у своєму виступі подякувала міському голові Іллі Дікову та депутатам за виділення коштів на встановлення пам’ятного знаку.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до монументу присутні вшанували пам’ять всіх, хто загинув голодною смертю.

Джерело: Офіційний веб-сайт Вишневої міської ради