Комплекс колишнього броварського оптового ринку продали за 44, 5 млн грн

image
22 Листопада 2019, 21:50
Поділитися:

Єдиний майновий комплекс колишнього державного підприємства «Броварський оптовий ринок» площею 3, 84 га –  продали. Точніше те, що від нього залишилося. Регіональне відділення фонду держмайна (РВФДМ) по Київській області «виторгувало» за нього 44 млн 500 тис.грн. Хто ж став господарем колишнього держпідприємства?

Про те, що єдиний майновий комплекс колишнього державного підприємства «Броварський оптовий ринок» підлягає малій приватизації, на своїй офіційній сторінці повідомив Фонд державного майна України. Замовив продаж майна РВ ФДМУ по Київській області, організував продаж – РВ ФДМУ по Київській, Черкаській та Чернігівській областях.

Мінімальна ціна на аукціоні,  початок якого на сайті «Прозоро. Продажі» датовано 26 жовтня, стартувала  від трохи більше як 4 млн грн. Мінімальний крок підвищення вартості становив 1 % , тобто 40 178,12 грн. Уже до 20 листопада – дати проведення аукціону – ціна лоту зросла в понад 11 разів – до 44 млн 500 тис. грн.

«Броварський оптовий ринок»  виставили на аукціон 

Майновий комплекс «Броварський оптовий ринок» на земельній ділянці площею 3,8417 га розміщений на вул. Сергія Москаленка, 26-А. Це державне підприємство орендувало товариство з обмеженою відповідальністю, що мало таку саму назву – «Броварський оптовий ринок». Більшу частину об’єкта займають 3 овочесховища, 2 фруктосховища, приміщення цеху напоїв і майстерня. Будівлі потребують капітального ремонту.

До комплексу також входять льох, котельня, вбиральня тощо.Територія забезпечена електроенергією. Водопостачання, каналізація – відсутні.

Відтак усе це тепер у власності ТОВ «Атрея». Саме це товариство  після 3 раундів  «обігнало» в ціні своїх 11 конкурентів, які зареєстрували свої пропозиції. Безпосередньо в процедурі розкриття пропозицій  взяло участь 2 фірми: ТОВ «Айс рівер» та ТОВ «Атрея». Остання обігнала конкурента, адже запропонувала  за комплекс на 55 500 грн більше – 44 млн 500 тис. грн.

оптовий ринокПовідомлення про намір Регіонального відділення фонду держмайна у Київській, Черкаській  та Чернігівській областях укласти договір із ТОВ «Атрея» датовано 20 листопада. Договір мають підписати до 1.01.2020 р.

Згідно з аналітичною системою YouControl, ТОВ «Атрея» на ринку майже 4 роки, зареєстровано в Києві. Основним видом діяльності товариства є «інші види роздрібної торгівлі у неспеціалізованих магазинах».

Керівник фірми змінився якраз перед самим конкурсом – 18 листопада. Тепер замість Марії Сергіївни Шелюк  товариство очолює  Володимир Володимирович Дубінін, який також  є співзасновником ТОВ «Цитадель ріверсайд». Кінцевим бенефеціарним власником фірми є  Катерина  Володимирівна Грабовик. Товариство займається «наданням в оренду та експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна».

Зауважимо, що згідно з даними YouControl, проти орендаря  оптового ринку – ТОВ «Броварський оптовий ринок» – в місцевому суді перебуває справа за право власності на земельну ділянку.

Улітку цього року журналісти «Стоп корупції» провели розслідування, де назвали «Броварський оптовий ринок»  «відпрацьованою схемою ліквідації державного майна». Так, майновий комплекс «вивели» із ДП «Агроспецскрвіс» і він став самостійним державним підприємством «Броварський оптовий ринок», який і передав його в оренду одночасно створеному ТОВ із ідентичною назвою. Ціна за оренду 12 тис. м кв склала 17 275 грн. Тобто, за 1 м кв  – 1, 44 грн.

Ще в серпні журналісти, посилаючись на власні джерела, вказали, що ринок готують до приватизації – нібито «для своїх».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна Бровари