У музеї «Битва за Київ у 1943 році» на Київщині відкрилася виставка «Обличчя голоду»

image
22 Листопада 2019, 18:34
Поділитися:

22 листопада до Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» завітав депутатський корпус Новопетрівської сільської ради. Депутати оглянули нову виставку «Обличчя голоду», присвячену до Дня пам’яті жертв голодоморів та вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932 -1933 роках.

Директор музею Іван Вікован нагадав присутнім про те, що більшість країн Європи визнали Голодомор геноцидом проти українського народу, поділився планами музею на майбутнє, подякував депутатам Новопетрівської сільської ради за допомогу музею.

З болем у серці присутні згадали земляків, що загинули від голоду в далекі тридцяті роки, бо навряд знайдеться в центральних областях України сім’я, яка б не постраждала від цього страшного лиха. Понад півстоліття трагедія Голодомору перебувала поза увагою істориків. Правда про голод, якою вона б не була страхітливою, потрібна всім українцям, будь- якого віку. Причиною голоду в Україні стала колективізація квітня 1930 року, більшовицький закон про хлібозаготівлю, злочинна політика радянської влади у сільському господарстві. В результаті цього був організований штучний голод серед українських селян, що призвело до багатомільйонних людських втрат.

23 листопада вся Україна сколихнеться від жаху та болю. Приспустять державні прапори, задзвонять церковні дзвони та запалають свічки пам’яті в домівках мільйонів українців. Вони горітимуть, щоб зігріти душі тих, кого в 33-му не відспівали, не оплакали, не провели, не поминали…

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація