Олесницьке: взимку каток, а влітку бізнес?

image
22 Листопада 2019, 13:37
Поділитися:

На листопадовій сесії Бориспільської міської ради одним із питань порядку денного було «Про надання дозволу управлінню капітального будівництва міської ради на безоплатну передачу капітально відремонтованого за бюджетні кошти об’єкту комунальної власності «Поліпшення технічного стану та благоустрою Олесницького озера в м. Бориспіль на баланс КП «ВУКГ». Які переваги отримають мешканці міста, з’ясовували «Вісті».

Нещодавно в міських групах соцмережі Фейсбук жителі Борисполя обговорювали те, що територія Олесницького не прибрана, а вода в озері зелена. Людей цікавило також, яким буде місце відпочинку влітку, що там планується та чи можна буде купатися в водоймі.

«Вісті» побували на території зеленої зони і переконалися, що вона в хорошому стані, усюди прибрано, комунальники відмінно справляються з доглядом за приозерними площами та насадженнями.

«Вісті» запитали у Бориспільського міського голови Анатолія Федорчука, які плани влади щодо розвитку найбільшої зеленої зони у місті.

Анатолій Федорчук: «Територія формується»

— Сесійне питання про передачу території КП «ВУКГ» відправлено на довивчення. Перш ніж підписувати акт, підприємство повинно прийняти об’єкт. Триває процес оформлення земельної ділянки у власність територіальної громади. Зараз вона ще не сформована як зелена зона з окремим кадастровим номером. Коли вся підготовча робота буде проведена, можна говорити про виділення коштів КП «ВУКГ» на обслуговування території, зарплату працівників. Наразі кошторис ще не розроблений.

«Каток заборонено»

— Так історично склалося в Борисполі, що всі озера мають функції водопониження і водопоглинання, а не місця для купання. Ми чистимо водойми, але складно за один рік зробити те, що не робилось впродовж десятків років. Тому біля кожного озера є табличка із забороною купання. Часто запитують, чи буде на озері каток. Відповідаю категорично: ні. Каток на таких водоймах заборонено робити з точки зору безпеки.

«Можливі МАФи»

— Плануємо виділити частину земельної ділянки біля Олесницького озера в тимчасове користування місцевим підприємцям, щоб там можна було встановити МАФи, наприклад, такі, як встановлені на Європейській площі. Продавати воду і солодощі, встановити мангали, щоб люди могли відпочити на природі. Вважаю, що покладати все на муніципалітет не економічно і не ефективно, частину роботи з благоустрою повинен взяти на себе бізнес. У нас є підприємці, які готові це робити.

Альтернативний варіант

Нагадаємо, у Борисполі є приклад того, як можна створити комфортне місце відпочинку на природі без залучення бізнесу – це Княжицьке озеро.

Із початку облаштування цієї зони відпочинку головною умовою громади була відсутність бізнесових інтересів на території довкола озера. Люди заявили на загальних зборах округу, що не хотіли би бачити кіоски біля озера. Так за активної позиції громади, підтримки депутата округу Ігоря Шалімова та міської влади на Княжицькому озері вдалося зробити комфортне, чисте і доглянуте місце відпочинку, яке позитивно оцінили бориспільці. За благодійні кошти депутата там відбулося озеленення території та встановлено тренажери для воркауту.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама