Посадити замість викинути: ірпінчан просять купувати ялинки в горщиках, а потім висадити на площі

image
22 Листопада 2019, 11:54
Поділитися:

КП “Управління благоустрою міста” запрошує містян до акції з висадження ялинок в Ірпені.
З 15 грудня на Різдвяно-Новорічній ярмарці, яка відбудеться на головної площі міста Ірпеня, кожен зможе прийняти участь у проекті “Жива Ялинка”.

Мета акції- зберегти ялинки живими.

Ірпінчанам пропонуют прибдати ялинку в горщику і отримати:

натуральний запах хвої, який доповнить новорічну атмосферу;
ялинку гілки якої не осипаються;
живу рослину, яку ми разом з Вами висадимо в місті.

Ініціативу підтримав ВО міського голови Андрій Літвінов.
“В цьому році в Ірпені на Новий рік та Різдво пропонуємо, по можливості, придбати ялинку саме в горщику, вона коштує дорожче (від 160 до 1200 грн.), але вона жива і після свят ви зможете висадити її у себе на подвір‘ї, що сприятиме покращенню екології в нашому місті.”,- пише Літвінов.

Новорічні живі ялини відмінна прикраса будинку на Новий рік. Найкраще новорічні ялини купити в горщику, адже дуже шкода після свят відносити це хвойне дерево на смітник. Крім цього, така ялинка гарно впишеться у ваш інтер’єр. 

Як долгянути за живою ялинкою вдома?

Звичайно ж, святкова ялинка повинна бути сяючою і прикрашеної. Але, збираючись прикрашати ялина в контейнері, вам слід бути уважними і обережними. Віддавайте перевагу легким іграшок. Це можуть бути пластикові та паперові вироби, міні-кульки, серпантин, дощик, не надто потужні гірлянди. Дерево має продовжувати дихати, тому не завішуйте його занадто густо.
Горщик можна обкласти подарунками та різними декоративними прикрасами. Або просто замінити на дерев’яний.
Забудьте про використання штучного снігу, пульверизаторів і різних фарб. Хімічні речовини в їх складі, мають сильний негативний вплив на живу рослину.
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня