Суд забов’язав Уряд переглянути прожитковий мінімум на 2019 рік

image
22 Листопада 2019, 11:32
Поділитися:

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними дії Кабінету Міністрів України зі встановлення прожиткового мінімуму на 2019 рік. Справа розглядалася за позовом Станіслава Батрина. Про це повідомляє пресслужба органу Феміди.

«Суд визнав протиправними дії Кабінету Міністрів України із встановлення прожиткового мінімуму на 2019 рік без проведення науково-громадської експертизи сформованих набору продуктів харчування, продовольчих продуктів і послуг. Також суд визнав протиправними дії Уряду із розробки та схвалення проекту Закону України «Про Державний бюджет на 2019 рік» від 15.09.2019 №9000, його подання до Верховної Ради України із порушенням порядку встановлення розміру прожиткового мінімуму та інших соціальних стандартів і гарантій»,− йдеться в повідомленні.

Із 1 січня 2020 року, відповідно до державного бюджету на 2020 рік, передбачено встановити прожитковий мінімум для працездатних осіб в розмірі 2102 грн.

Як зазначає пресцентр, у своєму рішенні Окружний адмінсуд міста Києва зобов’язав Кабінет Міністрів України встановити прожитковий мінімум відповідно до положень Законів України «Про прожитковий мінімум» та «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії».

Читайте також:

Прожитковий мінімум, але гідний догляд – зміни соцдопомоги для пенсіонерів

Джерело: Трибуна Бровари