«Торгівельний центр», де «Сільпо», відремонтують і поряд встановлять МАФи

image
22 Листопада 2019, 11:28
Поділитися:

Є надія, що приміщення матиме сучасний вигляд після ремонту.

Колишній універмаг «Жовтень» Бориспільського районного споживчого товариства нині є «Торгівельним центром», де розташований супермаркет «Сільпо» та інші торгові точки на першому і на другому поверхах. Наразі є інформація, що другий поверх закривається на ремонт. «Вісті» з’ясували, що очікувати споживачам.

Бізнес-проекти в секреті

Фактично, ремонтні роботи у «Торгівельному центрі» вже розпочалися. Зараз ремонтуються головні сходи магазину. «Вісті» звернулися до голови правління Бориспільського районного споживчого товариства Костянтина Струкова за коментарем про перспективи закладу та зміни, які торкнуться прилеглої території. Але Струков від коментарів відмовився.

Однак «Вістям» вдалося з’ясувати, що ремонт на другому поверсі планують розпочати 20 січня наступного року. Триватиме він три місяці.

Зараз на другому поверсі йде підготовка, біля точок — повідомлення про розпродаж і закриття. Більшість ще працюють. Спільна думка орендарів щодо ремонту одностайна: «Давно пора».

У розмові з продавцями з’ясувалося, що за дорученням орендодавця проводилося опитування серед підприємців, чи бажають вони надалі працювати у приміщенні та яким би вони хотіли бачити робоче місце. Бо, кажуть, власник зацікавлений, щоб підприємці повернулися в «Торгівельний центр». Проте основній масі працівників за прилавками невідомі ні терміни початку ремонтних робіт, ні тривалість.

Для багатьох власників торгових точок повернення на попереднє торгове місце визначатиметься тим, наскільки збільшиться орендна плата.


Дрібні магазини готуються до переїзду.

Благоустрій під питанням

Оновлення фасаду «Торгівельного центру» та благоустрій території біля нього хвилює бориспільців більше, ніж ремонт усередині приміщення. Критикувати є що: покривлені й поламані турнікети, «сільповські» проблемні кондиціонери перед фасадом приміщення із надмірним конденсатом, вищерблена тротуарна плитка…

Невідомо також, які перспективи благоустрою території, прилеглої до «Торгівельного центру», що перебуває в оренді у БРСТ.

Відомо, що голова правління Костянтин Струков мав проект-пропозицію щодо реконструкції площі перед «Сільпо», який пропонував реалізувати спільно з міською владою, але не склалося. За словами Струкова, на його лист-звернення з ідеями до виконавчого комітету відповіді він так і не отримав. Причини керівник не уточнював.


Поряд встановлять ще два «ларьки».

Знову дали дозвіл МАФам

Додають захаращеності центру Борисполя нові МАФи, що БРСТ встановлює на території біля своїх приміщень. Два уже стоять: біля «Сбербанку» («Арома Кава») та за кілька десятків метрів у бік ринку «Центральний» — офіс туристичної агенції.

Ще два Костянтин Струков планує встановити впритул до «Торгівельного центру» з боку Європейської площі (поряд із кіоском «ПРЕСА»). Виконавчий комітет Бориспільської міської ради від 18 листопада підтримав питання «Про надання дозволу Бориспільському районному споживчому товариству на встановлення двох тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності по вулиці Київський Шлях, 76 у місті Борисполі».


МАФ «БРСТ» планувало під театральні каси. Але продають каву.


Нова споруда виявилася більшою, ніж було дозволено документами.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама