Вісник Кагарличчини — У Кагарлицькій лікарні запрацював новий рентгенапарат

image
21 Листопада 2019, 23:25
Поділитися:

Оновлення діагностичного обладнання цими днями відбулося у Кагарлицькій ЦРЛ. У вівторок в медустанові з’явився довгоочікуваний сучасний рентгенапарат, який вже довгий час був вкрай необхідний для обстеження жителів Кагарличчини.
Вартість нового вітчизняного рентгенологічного апарата становить 3 мільйони гривень. Значну частину коштів на його придбання, а саме 2,5 млн грн, було виділено розпорядженням голови Київської облдержадміністрації, інші 500 тисяч надійшли з районного бюджету.
Нове обладнання встановлено в рентгенкабінеті Кагарлицької ЦРЛ на 1-му поверсі. Аби хворим було більш комфортно, за рахунок райбюджету було проведено капітальний ремонт системи опалення правого крила поліклінічного відділення на загальну суму 126 тис. грн.
Головна особливість рентгенапарата – швидка діагностика та низька доза опромінення. Не потрібно витрачати додаткові час і кошти на плівку, проявник і фіксаж, як раніше. До того ж він комфортний у використанні як для пацієнта, так і для фахівця.
– Відтепер жителі Кагарличчини можуть у нас своєчасно обстежуватися на сучасному, цифровому, виготовленому у 2019 році, обладнанні, – наголосив головний лікар Віктор Кулініченко. – При необхідності на ньому можна зробити плівковий знімок. Він підходить як для фундаментальних досліджень, так і для невідкладної допомоги. Цифрові технології дозволяють відправити результат безпосередньо на комп’ютер лікаря, що значно спрощує процес діагностування. При бажанні знімки можна завантажити на диск або пере­слати по електронній пошті.
Персонал лікарні від нового обладнання в захваті. Медпрацівники кажуть, що працювати на ньому – одне задоволення. Адже сучасні технології не тільки полегшують діагностику, а й роблять її результат більш інформативним. Знімки виходять якісними, а за допомогою комп’ютера їх можна коригувати за яскравістю та контрастністю.
Рентгенапарат обладнаний універсальною поворотною стійкою, пересувним столом, що дозволяє при дослідженні пацієнта вибрати зручне положення і розглянути органи під різним кутом.
З особливостями роботи нового медобладнання були ознайомлені і керівники району та міста, зокрема, виконуюча обов’язки голови районної державної адміністрації Світлана Синюк, голова районної ради Іван Семцов, заступник міського голови Володимир Бойко.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна