Куди зникла вода з річки Ірпінь? – офіційна інформація

image
21 Листопада 2019, 09:46
Поділитися:

В Ірпені обміліла річка. В чому причина-читайте далі.
Держводгосп – спеціальна державна інституція, яка здійснює управління меліоративною системою річки Ірпінь повідомила причину зникнення половини води з річки. Як виявилося, рівень води в річці Ірпінь в районі нашого міста понижують за допомогою шлюзу №6.

Рівень води понижають щороку і для цього є кілька причин

Перша – захист шлюзової системи від льодового навантаження і можливого руйнування.«Якщо на зиму не скинути рівень води, то внаслідок морозів утвориться велика кількість криги. Після тривалої відлиги, або ж навесні лід може почати рухатися за течією. На шлюзі будуть тороси, які своєю масою роздавлять шлюз і його просто прорве. І це буде катастрофа для річки», – повідомив начальник Ірпінського міжрайонного відділення Держводгоспу Андрій Забуга.
Друга причина скиду води – це здоров’я річки Ірпінь.
За словами фахівця, внаслідок падіння рівня води вимерзає частина прибережної рослинності. «Ці заходи безперечно є профілактикою від заростання річки вздовж берегів і на мілинах», – розповів фахівець.
Читайте також: В річку Ірпінь випустили 300 кілограм карася
Шлюз №6 – тут регулюють рівень води в річці.
За словами керівника Ірпінського Держводгоспу – пониження рівня води на зиму передбачений регламентом, робиться це щороку і є частиною роботи підприємства. Взагалі, коливання рівня води в деяких річках є нормою. В даному випадку, як кажуть фахівці, для річки Ірпінь перепади рівня є обов’язковою умовою її оздоровлення.
Щодо риби, то скид води не вплине негативно на її життєдіяльність. Адже взимку риба сповільнюється. Деякі види риб зариваються в мул і впадають у сплячку.
«Ми понизили рівень води не повністю. Один метр залишили, цього цілком достатньо, щоб риба нормально перезимувала в річці Ірпінь», – пояснив Андрій Забуга.
Як відомо, цієї осені в Ірпені відкрили другу чергу міської Набережної, яка стала найбільшим рекреаційним об’єктом міста на даний час.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також:В Ірпені судять інваліда за вирощування коноплі для власного лікування
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня