Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)

image
20 Листопада 2019, 22:54
Поділитися:

Фото Сергій Марченко

20 листопада в Борисполі в рамках обміну досвідом в контексті ролі місцевого самоврядування в умовах децентралізації відбулася зустріч керівництва Бориспільської міської ради, Баришевської районної ради і польської делегації.

Серед гостей Борисполя були голова Баришівської районної ради Володимир Гуменюк, голова районної ради м. Величко Luranies Tadeusz Marcin, директор департаменту культури, спорту та освіти м. Величко Golonka Magdalena, кондитер-пекар м.Явожно Stanisław Bigaj, екс-директор гастрономічного технікуму м. Явожно Danuеta Skrzydłowskiej, Prezes Регіональної торгівельної палати м.Катовіце — Tomasz Zjawiony, президент м. Sosnowca Arkadiusz Chęciński, Sekretarz Miasta Soshowca Grzegorz Frugalski.

Керівник українсько–польських відносин м. Явожно Жанна Турчанінова розповіла, що недавно польська сторона приймала на оздоровлення велику групу дітей із Баришівки, а тепер вирішила нанести візит у відповідь.

«Членів нашої делегації цікавить, як зараз живе Центральна Україна. Поляки знають Західний регіон, тому вони приїхали познайомитися з містами Центру України», — пояснила пані Жанна.

Польські гості активно цікавилися політичним, економічним і культурним життям Борисполя.

Міський голова Анатолій Федорчук зробив стислу презентацію Борисполя.

«Наше місто може похвалитися політичною стабільністю. Попри те, що в міській раді представлені практично всі політичні партії України, ми знаходимо спільну згоду у вирішенні глобальних питань міста. Бориспіль за власні кошти побудував унікальну школу, яка увійшла в п’ятірку найкращих інноваційних проектів України. Плануємо оголосити тендер на будівництво ще однієї школи. У кінці цього року закінчуємо будівництво станції знезалізнення, що дозволить місту отримати якісну питну воду. У Борисполі багато дитячих танцювальних колективів, які з успіхом виступають за кордоном Другий напрямок, якому приділяється багато уваги — спорт. Для цього створені всі умови. У нас є сучасна футбольна арена, прекрасний стадіон, спортивна школа», — розповів мер Борисполя.

Під час зустрічі обговорювалися питання, які є актуальними і для Польщі, і для України, зокрема наповнення міського бюджету і створення робочих місць.

«Важливо, щоб жителі менше їздили на роботу до столиці, а працювали в своєму місті. Практично щороку ми створюємо до тисячі робочих місць», — повідомив Анатолій Федорчук.

Гості розповіли, що в Польщі податки платять не за місцем роботи, а за місцем проживання, що позитивно впливає на бажання людей працювати в своєму місті, відповідно, й на наповнення міського бюджету. Також в невеликих містах, мешканці яких, як і жителі Борисполя, їздять на роботу в столицю, передбачена система якісного і зручного транспорту.

Представники польських міст Величко і Sosnowca показали фільм-презентацію своїх населених пунктів.

Зустріч завершилася екскурсією Борисполем. Гостям показали Академічний ліцей, амбулаторії сімейної практики, Книшовий меморіально-парковий комплекс.

Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)
Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)
Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)Поляки хочуть знати, як живе Центр України (фото)

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама