Київщина долучилась до обговорення ходу реалізації земельної реформи в Україні

image
20 Листопада 2019, 16:26
Поділитися:

20 листопада відбулася всеукраїнська селекторна нарада Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань впровадження земельної реформи
Селектор з очільниками регіонів за участі народних депутатів України, представників Мінекономіки, Держгеокадастру та голів об’єднаних територіальних громад провів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький. Учасники наради обговорили законопроєкти 2194 та 2195.
У ході селекторної наради Тарас Висоцький презентував основні положення законопроєктів 2194 про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин та 2195 про електронні земельні аукціони. Також урядовець представив єдиний геопортал, де зібрано інформацію по усіх землях сільськогосподарського призначення та який має стати дієвим інструментом для керівників на місцях.

«Земельна реформа йде нога в ногу з державною підтримкою. Це важливий аспект. У нас є бачення, що у наступному році має бути забезпечена дійсна компенсація сільської ставки на рівні облікової ставки НБУ по потенційних кредитах на купівлю сільськогосподарських земель. Є вже прийнята концепція Урядом. На початку липня планується прийняття плану її реалізації. Кошти вже передбачені у держбюджеті на 2020 рік», – зазначив заступник міністра.
У ході обговорення учасники селекторної наради внесли свої пропозиції щодо реалізації реформи на місцях, а також отримали відповіді на свої запитання.
За результатами наради очільник Київської ОДА Олексій Чернишов поспілкувався з головами ОТГ області, де звернув увагу, що скасування мораторію забезпечить зростання економіки та ВВП України вцілому.

«Це єдиний механізм, який має працювати. Державі це потрібно і політики ніякої тут немає. Тільки земельна реформа відкриває доступ до капіталу, до приватного капіталу, зокрема. Цей капітал буде працювати в аграрному секторі, що прискорить зростання економіки та вплине на загальне ВВП країни», – наголосив очільник Київщини.
У свою чергу, заступник міністра Мінекономрозвитку анонсував проведення другого туру національного земельного форуму на наступному тижні, 26 листопада.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація