Граничні тарифи на опалення та гарячу воду скасовано − Кабмін

image
19 Листопада 2019, 09:22
Поділитися:

15 листопада Кабінет Міністрів України скасував обмеження граничних тарифів на опалення та гарячу воду, які були запроваджені попереднім урядом. Про це повідомляє пресслужба Міністерство енергетики та навколишнього середовища.

«Рішення забезпечує стійке проходження опалювального сезону та усуває загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів», − йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Кабміні, Асоціація міст України звернулася до прем’єр-міністра Олексія Гончарука з проханням скасувати постанову попереднього Уряду через те, що низка населених пунктів опиниться перед загрозою відключення опалення та гарячого водопостачання. Мовляв, покрити собівартість собівартості послуг і компенсувати економічно-обґрунтовану вартість їхнього надання неможливо.

Постанову № 560 ухвалив попередній уряд у червні. Вона встановлювала тариф на послугу постачання теплової енергії для населення на рівні 1,4 тис. грн за 1 Гкал за наявності приладів обліку та 35,21 грн за 1 кв. м у випадку відсутності лічильників.

Уряд тоді також установив граничний тариф на послугу гарячого водопостачання на рівні 83,66 грн за куб. м за умови підключення рушникосушарки, а якщо вона відсутня − 75,74 грн за куб. м.

За оцінкою уряду, середньозважений тариф по Україні на теплову енергію станом на 1 травня становив 1,8 тис. грн за Гкал, а обмеження тарифу відповідно до скасованої постанови призвело б до додаткових витрат місцевих бюджетів за час опалювального сезону 2019/2020 років на суму 7 млрд грн.

Читайте також: Ціни на тепло та гарячу воду обмежать – міністр юстиції

Джерело: Трибуна Бровари