Київщина має потужний потенціал для запуску виробництва повного циклу – голова КОДА

image
18 Листопада 2019, 21:42
Поділитися:

Київська область має привабливі виробничі об’єкти, які здатні залучити в українську економіку інвестиції, створити нові робочі місця та забезпечити зростання ВВП.

Про це заявив голова Київської облдержадміністрації Олексій Чернишов під час робочої поїздки до Білої Церкви 18 листопада. Очільник області ознайомився з роботою деяких підприємств, зокрема Індустріального парку «Біла Церква» — інвестиційного проєкту, мета якого — розвиток сучасного промислового виробництва в Україні з використанням новітніх високотехнологічних потужностей.

«Я особисто вважаю, що проєкти індустріальних парків — це двигун зростання як економіки України, так і Київського регіону. Ми повинні приділяти максимальну увагу допомозі й сприянню розвитку таких об’єктів», — зауважив Олексій Чернишов.

Він також підкреслив, що індустріальні парки – це інструмент створення робочих місць, конкурентоспроможної зарплатні, додаткового ВВП та збільшення податкових надходжень до місцевих бюджетів.

Варто відзначити, що Індустріальний парк «Біла Церква» — єдина платформа, що дозволяє підприємцям отримати всі необхідні сервіси в одному місці та зосередитися на розвитку компанії.

Також голова Київської ОДА ознайомився з робочим процесом фармацевтичного заводу Biopharma, що є єдиним в Україні виробником специфічних імунобіологічних препаратів. Компанія, зокрема, виробляє інноваційні високотехнологічні препарати з донорської крові людини.

Як зазначив президент компанії Костянтин Єфименко, на будівництво заводу було витрачено 120 мільйонів доларів. Він відзначив, що подібних Biopharma підприємств у світі 45, а таких як у Білій Церкві — лише 20.
Щороку компанія сплачує в державу майже 10 мільйонів гривень податків.

Олексій Чернишов відзначив, що Київщина — це потужній регіон, який має всі необхідні ресурси для залучення інвестицій і промислового розвитку.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація