Школярка Настя Ярошук із Кучакова завоювала бронзову медаль на міжнародному турнірі з карате Saman cup 2019

image
18 Листопада 2019, 13:33
Поділитися:

Тренер Вячеслав Серебріян з вихованицею Настею Ярошук відразу після нагородження

У столиці Угорщини Будапешті відбувся міжнародний турнір з карате Saman cup 2019, де учениця Кучаківської ЗОШ Настя Ярошук, вихованка тренера Вячеслава Серебріяна, виборола бронзу.

У Saman cup 2019 взяли участь 11 країн світу, а це майже 1000 спортсменів з 50 шкіл карате. Для угорців та словаків ці змагання були відбірковими до національних збірних, які братимуть участь у чемпіонаті Європи.

«На підготовку до змагань такого рівня в нас було недостатньо часу, — поділився з «Вістями» Вячеслав Серебріян. — Запрошення ми отримали із затримкою, тому рішення щодо участі було прийнято чи не в останній момент. Тренувалися в звичайному режимі, але в результаті увійшли в трійку — це непоганий результат. На Saman cup 2019 Настя могла зайняти і перше місце. Їй лише кілька балів не вистачило».

«Суперниць у мене було 28, — ділиться враженнями Настя. — Із п’яти боїв чотири я виграла, а один програла. Було важкувато, адже ці змагання високого рівня. Та і учасників нараховувалося чимало. Менше, аніж було на чемпіонаті в Галле, Німеччина (ARAWAZA CUP 2019), але все ж… Тут всі ми одночасно змагалися на восьми татамах!»

Нагадаємо, навесні 2019 року, отримавши перемогу над 12-ма суперницями у своїй віковій категорії, наполеглива і цілеспрямована Настя Ярошук стала чемпіонкою України. Дівчина і надалі планує займатися спортом, не полишатиме його і в дорослому житті, зі вступом до ВНЗ МВС, куди збирається. На запитання, яких вершин їй хочеться досягти у спорті, відповіла, що хотіла б взяти участь в Олімпійських іграх.

Коментуючи мрію вихованиці, Вячеслав Олексійович резюмував:

«Якби вона знала, як важко потрапити в національну збірну для подальшої участі в такому змаганні. На Олімпійські ігри 2020 року вона ще не потрапляє, а от вже на наступні… Олімпіада — це найбільша мрія спортсмена. У Насті прекрасна мета. Нехай вона здійсниться!»

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама