Чому важко прокинутися у дощовий день

image
17 Листопада 2019, 10:20
Поділитися:

За вікном дощ і похмура погода, ще й сонце по-зимовому просинається пізніше, ніж улітку. У таку погоду немає бажання «вилазити» з теплого ліжка, але ж багатьом треба на роботу, навчання або у справах.

Відчувати втому та сонливість у дощовий день – це нормально. Ритмічне постукування крапель по підвіконню, темна, ніж зазвичай, спальня − ця заспокійлива комбінація, яка робить людину сонною вранці.

Як зазначає видання Health enews, наша здатність засинати та прокидатися залежить від зовнішніх факторів. Якщо ми звикли засинати в повній темряві, то буде важко зробити це за найменшого світла. І навпаки, важко прокидатися у темній кімнаті, коли звик бачити за вікном світло.

Вчені з Медичного центру сну Рочестерського університету виявили, що сонячна погода сприяє кращому сну. У дослідженні взяли участь 43 волонтери, які вели щоденник протягом 105 днів. Результати показали, що чим кращою була погода, тим здоровіший сон мали люди. І, що цікаво, фази місяця на якість сну ніякого впливу не показали.

Поради, щоб краще прокидатися з ранку:

виробити режим сну: лягати спати в один час і, бажано, до 22:00. Найкращий сон це 7 − 9 годин;
перед сном рекомендують добре провітрити кімнату та менше дивитися екрани телефонів і комп’ютерів;
активні фізичні вправи змусять організм швидко прокинутися.

Але якщо за вікном дощ і все одно нема сил устати з ліжка, іноді радять впустити більше світла в кімнату й пити зелений чай. Вважають, що в цьому напої більше кофеїну, ніж у каві.

Читайте також:

Джерело: Трибуна Бровари