Київавтодор почав саджати дерева вздовж доріг

image
14 Листопада 2019, 18:54
Поділитися:

За дорученням мера столиці Віталія Кличка, «Київавтодор» буде висаджувати нові дерева євростандарту після проведення капремонтів та реконструкції дорожньої мережі міста. Насамперед, компенсаційні дерева висаджують уздовж доріг. Нове озеленення з’явилось уздовж Дніпровської набережної, вулиці Будівельників, бульвару Верховної Ради, проспекту Соборності.

Про це повідомляє пресслужба КК «Київавтодор».

– Щоб поліпшити екологічну ситуацію через зростання кількості автотранспорту у столиці, будемо висаджувати дерева. Масштабне озеленення відбувається у рамках проведення робіт на мосту Метро через Русанівську протоку, – пояснив генеральний директор КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

Під час ремонту мосту підряднику довелося розчистити частину дамби від самосіву – це близько 15 насаджень. За словами Олександра Густєлєва, у Дніпровському районі замість 15 самосівів висаджено 475 дерев. Вік насаджень: 8 – 10 років.

Висаджуємо дорослі сформовані дерева (євростандарт), а це гарантує, що вони приймуться і швидше будуть рости. Зокрема, на вулицях Дніпровського району висаджено клен гостролистий, граб звичайний, катальпу бігнонієвидну, ліквідамбар смолоносний та інші, – додав Олександр Густєлєв.

За допомогою фахівців КП УЗН Дніпровського району, було визначено місця під посадку, видовий склад і проведено роботи з висаджування.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ