Фінал унікального Всеукраїнського фестивалю творчості пройде у КМДА

image
14 Листопада 2019, 18:35
Поділитися:

З 15 по 17 листопада у столиці відбудеться фінал Культурно-реабілітаційного заходу Всеукраїнського фестивалю творчості інвалідів «Неспокій серця».

Під час заходу переможці фестивалю, який тривав з травня по 15 жовтня 2019 року, продемонструють свої досягнення і отримають нагороди. Організатор – Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатний інвалідів».  

– Це вже п’ятий, фактично ювілейний фестиваль, розповів голова ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатний інвалідів» Володимир Петровський.  У ньому взяло участь 400 людей з усієї України. Фіналістів – близько 90. Цьогоріч у нас 25 номінацій, і це, напевно, рекордна кількість для фестивалів. Окрім музики, хореографії, літератури, театру, художньої творчості та декоративно-ужиткового мистецтва з минулого року є номінація, присвячена науковій діяльності. А цьогоріч з’явилася ще одна нова – реабілітація засобами культури і туризму, безбар’єрний простір.

Переможець (2 місце) Четвертого фестивалю «Неспокій серця» – Ганна Зеленецька. Номінація «Декоративно-ужиткове мистецтво», підномінація «Бісероплетіння». Майстер-клас з бісероплетіння. Ця жінка є тотально незрячою, однак здатна за хвилину нанизати на дріт до 20 бісеринок.

Побачити фіналістів та познайомитися з їх творчістю всі охочі мають змогу 15 листопада в Колонній залі КМДА.

– Відкриває гімном та закриває молитвою наш концерт хор «Консонанс» з Харкова. На заході виступатимуть члени журі фестивалю, знані діячі культури – бандурист і лірник Тарас Компаніченко, бард Юрій Чайка з Харкова, поети Іван Малкович, Вікторія Осташ, Сергій Батурін, актор Богдан Бенюк тощо. Наш фестиваль підтримує і Борис Євгенович Патон, на заході будуть представники Академії наук, – анонсував Володимир Борисович.  Серед учасників будуть такі унікальні колективи як гуцульські «Карпатські зорі» з Чернівецької області чи дитячий театр «Тамі». Під час концертної програми в залі буде представлена виставка творчих робіт наших учасників. Зокрема, вишиті з бісеру ікони Івана Вінців зі Львова, вишиті бісером прикраси незрячих зі Львова, в’язані вироби та багато іншого.

Продовжиться фестиваль 16 – 17 листопада у пансіонаті «Маяк» (Пуща-Водиця, вул. М. Юнкерова, 58).

Фінал Всеукраїнського фестивалю творчості інвалідів «Неспокій серця»

Коли: 15 листопада об 11:00.
Де: Колонна зала КМДА, вул. Хрещатик, 36.
Вхід вільний.

Всеукраїнський недержавний фестиваль творчості інвалідів «Неспокій серця», започаткований в 2010 році, є всеукраїнським культурно-реабілітаційним заходом, що проводиться з метою сприяння процесам самореалізації реабілітації та соціальної адаптації інвалідів засобами культури і мистецтва, а також реалізації забезпечення рівних прав та можливостей для інвалідів в Україні. Головною метою фестивалю є: продемонструвати суспільству в Україні здібності, талант і творчий потенціал значної частини громадян цього суспільства – інвалідів, від яких досі суспільство було штучно відмежоване; наочно продемонструвати інвалідам, що їхня доля, їхнє майбутнє в їх власних руках, тобто стимулювання і організація дієвого масового процесу психологічної та духовної реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями (інвалідів);
сприяти підвищенню самовмотивованості та самоповаги інвалідів; продемонструвати підтримку і соціальну відповідальність з боку науковців, політиків, митців та бізнесменів фізично хворих здібних і талановитих громадян суспільства, підкреслюючи, що майстерність і талант – це надбання всього суспільства, його не можна розділяти чи штучно зупиняти його розвиток за станом здоров’я, кольором шкіри, мовою спілкування, але необхідно прикласти всі зусилля для розвитку цих талантів, адже показником є талант, а не стан здоров’я його носія.

На титульному фото – театрально-концертна студія інвалідів «Добробут та злагода», 1 місце на 1-му фестивалі «Неспокій серця», вистава «Подорож в Королівство Трьох кольорів».

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ