Віртуальні сімкартки замість пластикових: нова послуга від українських мобільних операторів

image
14 Листопада 2019, 09:46
Поділитися:

Українські мобільні оператори «ТриМоб» і «Lifecel» розпочали запуск послуги електронної sim-картки. А оператори «Київстар» та «Vodafone» поки що аналізують можливість запуску нової інформаційної технології й не виключають у майбутньому підключитися до неї, пише Liga.Tech.

Електронна sim-картка − це маленька мікросхема на материнській платі ґаджета, яку встановлюють на етапі виробництва. На неї можна завантажувати та видаляти з неї дані про різні сімкарти.

У повідомленні зазначено, що нова технологія принесе користь як користувачу, так і оператору зв’язку, а також виробникам телефонів.

Користувачу не потрібно йти в магазин, замовляти нову картку і вручну її вставляти. Все це можна зробити дистанційно. Технологія дозволяє мати кілька віртуальних «сімок» одночасно − до 5 штук. Але активною в один момент буде тільки одна з них − на вибір користувача.
Оператору не потрібно платити за випуск і логістику фізичних карток.
Виробник телефонів зможе використовувати звільнене місце від фізичної сімкарти, щоб встановлювати в телефони потужніші акумулятори, а також зробити девайси захищенішими від пилу, вологи й температур.

Наразі два останніх покоління «Apple» телефонів та планшетів підтримують технологію. Також можна додати віртуальну «сімку» в телефони Google.

Для того, щоб почати користуватися eSIM, необхідно:

у «Lifecel»: придбати фізичний або електронний ваучер у магазинах або на сайті «Lifecel», відсканувати QR-код і активувати;
у «ТриМоб» така ж система активації: через QR-код, який надішлють на електронну пошту після купівлі послуги в інтернетмагазині.

Читайте також:

Із 1 травня можна змінити оператора мобільного зв’язку без втрати свого номера
Які штрафи передбачено за користування «мобільним» за кермом

Джерело: Трибуна Бровари