У КМДА вважають скандал з будинком на Майдані Незалежності вичерпаним: що сталося

image
13 Листопада 2019, 17:45
Поділитися:

Представники влади столиці на брифінгу повідомили, що конфлікт через скандальну надбудову на даху будинку на Майдані Незалежності вичерпано. Результатом стало підписання з власником приміщення на по вул. Софіївській, ½ письмової домовленості про повернення даху у первісний стан, а також: його утеплення, гідроізоляційні роботи, встановлення нової покрівлі, ремонт ліфту та приведення прибудинкової території в порядок. Це підтвердив представник власника Дмитро Набугорнов.

Маючи кейс напрацювань з вирішення конфлікту на Майдані Незалежності, ми хочемо йти далі у вирішенні подібних конфліктів з самоуправством власників квартир, що роблять і надбудови, й прибудови із порушенням несучих конструкцій житлових будинків і так званих «цар-балконів». Тільки у Шевченківському районі, де трапився нинішній інцидент, таких випадків 46. Найобурливіший – за адресою вул. Жилянська, 59, – заявив радник міського голови Максим Бахматов.

Нині в Україні діють нові закони про житлово-комунальне господарство, головний з них №417 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», яким встановлено, що до спільної сумісної власності мешканців належать всі елементи споруди, окрім квартир (індивідуальна власність), тому ніхто з сусідів, або жеків не має права дозволяти або виконувати дії з сумісною власністю без згоди всіх мешканців, – підкреслив голова Шевченківської РДА Олег Гаряга. – Тому самоуправні дії окремих жителів – протизаконні. Про це слід пам’ятати киянам, якщо вони збираються робити щось у будинку, а не в квартирі.

 

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ