У Київській області запрацював проєкт «Ліс у смартфоні»

image
13 Листопада 2019, 11:51
Поділитися:

Онлайн-карта рубок також поширюється на Чернігівську, Полтавську, Рівненську, Волинську й Тернопільську області.

Станом на 11 листопада у реєстрі оприлюднено інформацію про 30,6 тис. виданих дозвільних квитків на заготівлю деревини. Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Кожна людина може зайти з комп’ютера чи телефону на сайт LK.UKRFOREST.COM та ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок. Для перевірки легальності та походження деревини за номером чіпу необхідно перейти за посиланням OPEN.UKRFOREST.COM.

Варто відзначити, що вищезгадані ресурси діють лише на територіях, де користувачами є державні лісгоспи.

Члени Громадської ради при Київському обласному та по місту Києву Управлінні лісового та мисливського господарства Олег Береговий та Богдан Лозенко перевірили, як працює пілотний проєкт в Іванківському районі. На відео вони пояснили, як будь-який громадянин за допомогою смартфона, планшета, ноутбука чи ПК, може перевірити законність рубки, наявність лісорубного квитка, лісокористувача, об’єм деревини, який має бути зрубаний, а також виконавця робіт. Також активісти перевірили, чи відповідають номери чіпів, якими позначена деревина даним на електронному порталі.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація