Без пільг і субсидій: українці отримають нові платіжки за комуналку

image
13 Листопада 2019, 10:19
Поділитися:

Із листопада 2019 року українці отримуватимуть квитанції за комунальні послуги без урахування пільг і субсидій. Це пов’язано із законом про так звану монетизацію пільг на житлово-комунальні послуги, який набрав сили 1 жовтня поточного року. Про це зазначає пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Відтепер органи соцзахисту населення надаватимуть пільгу в грошовій формі. Суму пільги перераховуватиме «Ощадбанк» для подальшого проведення розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика в безготівковій формі.

Тим, хто подав заяву до органу соцзахисту про отримання пільги готівкою, виплата буде здійснюватись у спосіб, який зазначений в заяві: банківською установою чи поштою.

У Міністерстві пояснили, що в разі отримання готівки пільговик має сплатити за спожиті послуги повністю. Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а решту суми надавачу послуг перерахує «Ощадбанк». Фінустанова може відправити інформаційне повідомлення про проведені платежі у випадку, якщо пільговик надав номер мобільного телефону.

«Враховуючи, що відповідний механізм запроваджується вперше, через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року. У такому разі рекомендуємо звернутися до органу соціального захисту населення за місцем проживання для уточнення інформації. Сума пільги у такому випадку за жовтень буде донарахована в наступному місяці», − попередили у відомстві.

Читайте також:

В Україні змінюються правила отримання пільг і субсидій
Кабмін спростив призначення субсидій

Джерело: Трибуна Бровари