Навігатор на 13-те листопада: куди піти у Києві

image
13 Листопада 2019, 07:29
Поділитися:

Сьогодні екватор робочого тижня, і ми знаємо де відпочити від повсякденних справ.  Сьогодні на вас чекають зустріч з творчістю Остапа Вишні та спогади Тараса Франка, презентація книжки про подорожі українки світом, бесіда про Леонардо да Вінчі, виступ контрабасиста в артцентрі, концерт Шакіри на великому екрані, класичний балет, сучасний танцювальний перформанс та багато іншого. 

ДО 130-РІЧЧЯ ОСТАПА ВИШНІ

Memory project: Остап Вишня

З нагоди Дня народження (130 -річчя) згадати видатного письменника, талановитого майстра сатири та гумору Остапа Вишню. Його фейлетони і гуморески викликали щиру усмішку. Читачі любили Остапа Вишню передусім через його відкритість, щирість, через його дивовижну мову. 

Коли: о 15.00
Де: Музей театрального, музичного та кіномистецтва України, Лаврська, 9, корп. 26,
Вхід на подію  за ціною музейного квитка.

Анатолій Паламаренко (художнє слово),О.Вишня – Вишневі усмішки

На вечорі, присвяченому Остапу Вишні, виступатимуть Анатолій Паламаренко (художнє слово),фольклорний ансамбль «Веселі музики», тріо солісток “Козачка”.

Коли: о 19.00
Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2
Вартість квитка: 70-350 грн.


ВЕЧІР МЕМУАРНИЙ

Презентація спогадів Тараса Франка

Добірка спогадів Тараса Франка «Як Франко з синами спорив» містить оригінальні мемуарні тексти, які досі ще не було опубліковано. Ольга Нижник випадково знайшла ці матеріали у київській квартирі Тараса Франка, упорядкувала їх та доповнила сучасними тематичними напівжартівливими ілюстраціями (автором малюнків є молода художниця – Юстина Якимяк), які полегшують сприйняття доволі дотепних історій. У заході візьме участь голова Правління Фонду Франка, онук Каменяра – Роланд Франко.

Коли: о 18.30
Де:  меморіальна Квартира-музей родини І.Франка у Києві, вул. Володимирська,48А, оф.15
Вхід вільний


ВЕЧІР ЛІТЕРАТУРНИЙ.

Юлія Гудошник презентує роман “Боже[Я]вільна” у Києві

Роман «Боже[Я]вільна» особливо зацікавить шанувальників тревелогів, адже це подорожній щоденник українки, яка шукаючи своє місце у світі, значно розширює не лише географію, а й збагачує власний духовно-інтелектуальний досвід. Ці пошуки ведуть її світами: від німецького гуртожитку до тайського острова, від китайського селища до американського мегаполіса, від данської столиці – до японського храму. Кожна подорож дає їй мудрих наставників і відкриває секрети щастя. Це твір про внутрішню свободу, про ненаситну жагу жити та мистецтво бути щасливим.

Коли: о 18.30
Де: книгарня “Є”, вул. Хрещатик, 46
Вхід вільний


ВЕЧІР ПОЕТИЧНИЙ.

Поетично-музичний діалог Щириця –– Девдера –– Коляда

…Чому ми різні? І чи тільки ста́тями? І чи різні настільки, що бути разом – аномалія? А якщо різні, то чи здатні знайти достатньо спільного, аби буття разом перетворилось на новий гормон радості? А якщо можемо, то який він – баласт спільності, що не дасть затонути «об’єднаним кораблям» у найлихіший шторм? Якими шляхами веде нас любов і чи звідані ці шляхи? Чому так важливо пройти крізь біль, аби стати «випускником» школи любові? І чи є у любові випускники, чи відпускає вона нас чи тримає завжди лагідно-мудрими руками? Чи не тримає? На все це спробують відповісти двоє поетів, яких торкалася любов і яких досі торкаються вірші…

Коли: о 18.30
Де: Книгарня Є, вул. Лисенка, 3
Вхід вільний


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ.

Бесіда з Ганною Володимирській “500 річчя Леонардо да Вінчі”

Мова піде про виставку робіт Леонардо да Вінчі в Луврі, яку готували понад 10 років. Вона приурочена до 500-річчя від дня смерті художника. Кураторам виставки вдалося зібрати понад 160 робіт Леонардо да Вінчі, його послідовників і учнів – деякі з них були передані Лувру на час проведення виставки королевою Великобританії Єлизаветою II, а також Біллом Гейтсом.

Коли: о 19.00
Де: Музей історії Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7,
Вартість квитка: 180 грн.

Artist-talk: Альона Токовенко

Альона Токовенко працює з живописом, графікою інсталяцією та одягом. Закінчила ОХУ ім. Грекова за фахом живопис та КНУТД за фахом костюм. Художниця розповість більше про свої проєкти, метасимволізм, роботу з підсвідомістю та про терапевтичне мистецтво.

Коли: о 20.00
Де: Хлєбзавод, вулиця Кирилівська, 65б
Вхід вільний


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

Музична програма «Піднебіння»: виступ Назара Стеця

Назар Стець — відомий український контрабасист, який виконує класичну музику. В рамках його виступу старовинна сюїта Йоганна Себастьяна Баха для віолончелі перериватиметься сучасною музикою, що руйнує всі уявлення про класичну гармонію. Однак, уважне вслуховування у суцільне музичне полотно відкриє абсолютно нову гармонічну логіку, де п’єси перетікають одна в одну безболісно та органічно, максимально розкриваючи потенціал басового звуку.

Коли: о 19.00
Де: PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2, 3-й поверх, експозиція виставки «Заборонене зображення»
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР В КІНО.

Кіноконцерт Shakira «Ельдорадо» | тільки 13 листопада

El Dorado World Tour став одним з найуспішніших у кар’єрі колумбійської співачки Шакіри, яка одержала «Ґреммі» за найкращий латиноамериканський поп-альбом та Grammy Latino. Shakira In Concert: El Dorado World Tour — це унікальна можливість на власні очі побачити документальні кадри живих виступів, найцікавіші фрагменти інтерв’ю та бекстейдж з найбільшого та найяскравішого туру в кар’єрі співачки.

Коли: о 19.00-20.00
Де: Баттерфляй ДеЛюкс, Київська Русь, Планета кіно Блокбастер, Планета кіно River Mall, Мультиплекс Проспект, Мультиплекс Sky Mall, Мультиплекс Lavina Mall
Вартість квитка: від 150 грн.


ВЕЧІР БАЛЕТНИЙ,

Олена Горшунова/Балет “Шехеразада” (Миколи Римського-Корсакова)

Після тріумфальної прем‘єри балету «ШЕХЕРАЗАДА» на музику М.Римського-Корсакова на фестивалі «СХІД OPERA 2019» у Харкові зірковий дует солістів балету Національної опери України Олени ГОРШУНОВОЇ та Олексія ТЮТЮННИКА 13 листопада чаруватиме своєю неповторною гармонією та витонченою майстерністю глядачів Національного академічного театру опери та балету ім.Т.Шевченка.

Коли: о 19.00
Де: Національна опера України, вул. Володимирська, 50
Вартість квитка: 50-450 грн.

ГУЛ танцевальный спектакль-фантасмагория от baza.art people

“ГУЛ” – сучасний балет на дві дії на музику: Fink, Slowthai, Reime, Animal Hospital, Method Man, $ .99 dreams
Танець, музика, світло – інструменти і провідники у світ історій, які часом виявляються реальніше, ніж те життя, яку ми звикли бачити.

Коли: о 19.00
Де: Київська опера, вул. Межигірська, 2
Вартість квитка: 200-600 грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ