Онлайн-карта для пожертв непотрібних речей запрацювала в Україні

image
12 Листопада 2019, 18:44
Поділитися:

В Україні запустили інтерактивну карту благодійних організацій, яка покликана підказати місця, де можна здати непотрібні їм речі. А благодійним організаціям – отримати речову або волонтерську підтримку. Про це повідомляє видання delo.ua.

«Багато хто не знає, куди подіти непотрібні їм речі, в той час, як благодійні організації цих речей потребують. Щоб допомогти обом сторонам, я з товаришем створив інтерактивну карту з точками, куди можна віднести речі», – розповів один із творців мапи Олександр Костинський.

На карті відзначені адреси і найменування найближчих установ, яким потрібні різні речі: від іграшок для будинку дитини до книг в бібліотеку. На ресурсі можна відфільтрувати за категоріями:

волонтерство;
для дітей;
іжа;
текстилі;
для тварин;
електроніка;
книги;
інше.

Як указано в повідомленні, люди можуть самі додавати різні пункти приймання речей. Карта працює за тим самим принципом, що і «Вікіпедія».

Перейти на інтерактивну карту благодійних організацій можна за посиланням: https://helpmap.io

Наразі карта показує один заклад на Броварщині, в який можна пожертвувати речі. Це – дитячий соціально-реабілітаційний центр «Сонячне світло». Він розташований в селі Требухів за адресою: пров. Горького, 1-а.

Читайте також: Куди віддати непотрібний дитячий та дорослий одяг у Броварах

Джерело: Трибуна Бровари