Марина Хонда подякувала депутатам Київради за підтримку Європейської хартії рівності жінок і чоловіків

image
12 Листопада 2019, 15:59
Поділитися:

Сьогодні, 12 листопада, на сесії Київрада прийняла проект рішення про приєднання до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад.

Про це повідомила заступниця міського голови Марина Хонда на своїй сторінці у мережі Facebook. Вона також подякувала депутатам, що ініціювали створення проект рішення.

– Хочу подякувати депутатам Київради Наталії Масловій і Тарасу Криворучку за ініціативу, цілеспрямованість і наполегливість! Київська міська рада підтримала проект рішення про приєднання столиці України до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад, – зазначила Марина Хонда.

Хартія закріплює шість основних принципів:

  • Рівність жінок і чоловіків є фундаментальним правом;
  • Заборона дискримінації за ознаками статі, раси, етнічного або соціального походження, генетичних особливостей, мови, релігії або переконань, політичних або інших поглядів, належності до національних меншин, майнового стану, місця народження, інвалідності та ін.;
  • Сприяння рівній участь жінок і чоловіків у процесі прийняття рішень для демократичного суспільства;
  • Подолання всякого роду стереотипів і думок, що випливають з них;
  • Врахування локальними і муніципальними владами потреб жінок і чоловіків в рівній мірі;
  • Ретельне планування використання коштів.

Протягом двох років підписанти мають розробити план дій і програму для досягнення рівності, які будуть забезпечені фінансово і безпосередньо людьми.“З такою підтримкою депутатів, думаю, ми впораємося раніше!” – зазначила Марина Хонда.

З повним текстом Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад можна ознайомитись за посиланням.

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ