Плюс 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів уже в наступному році – реально, – Олексій Гончарук

image
11 Листопада 2019, 09:03
Поділитися:

«Плюс 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів уже в наступному році  – це наша задача», – зазначив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук 8 листопада на селекторній нараді за участі голів обласних державних адміністрацій під час обговореня політики в напрямку розбудови соціальної інфраструктури України. Про це повідомляє  «Урядовий портал». А яка ситуація наразі з будівництвом шкіл у Броварах?

Олексій Гончарук наголосив, що в інтерв’ю 7 листопада Президент анонсував, що в 2020 році в Україні почнуть будувати та ремонтувати сотні соціальних об’єктів.

«Пріоритет зараз – оперативно визначити пооб’єктний план, із якими конкретно школами та садочками ми будемо працювати. Плюс 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів уже в наступному році  – це наша задача. До роботи приступаємо з нового року. А там, де технологічно потрібно дочекатися завершення зимового періоду – не пізніше 1 березня», – наголосив Прем’єр-міністр.

Олексій Гончарук назвав «розкішшю» затверджувати пооб’єктні плани у червні-липні, потім проводити тривалі тендери і лише восени починати реальні будівельні роботи. «Це саботаж роботи, результат якого – безрезультатність», – додав Прем’єр-міністр.

Відтак голови облдержадміністрацій мають тиждень, щоб визначити список всіх шкіл, стадіонів та садочків, де не закінчено реконструкцію, будівництво та їх візуалізацію.

Читайте також:

Гройсмана запитали про будівництво школи в Броварах: «Ваш мер сказав, що вже фундамент закладає!»
Нові школи в Броварах: «фундамент» – поки відкладається, початкову – обіцяють, але не гарантують 

Також до 10 грудня голови ОДА  мають розробити перспективні плани формування ОТГ, щоб мати розуміння, в якій новій спроможній громаді будуватимуться школи, садочки та соціальна інфраструктура. А також голови мають узяти цю програму під свій особистий контроль та раз на тиждень від початку реалізації проєктів надавати Уряду звіти про хід робіт із обов’язковою фотофіксацією.

У Броварах триває будівництво молодшої ланки ЗОШ №10. На своїй офіційній сторінці у ФБ міський голова Ігор Сапожко повідомив, що станом на 6 грудня погодні умови дозволяють підрядникам «тримати високий темп проведення будівельних робіт» та поділився світлинами. Також мер зазначив, що вже закінчують будівництво спортивної зали, влаштування фундаменту нової школи та наголосив, що терміни виконання робіт повністю дотримуються.

Читайте також: Будівництво початкової школи: як стартували та що заплановано зробити цього року

Однак коштів на добудову школи, завершення будівництва якої заплановано на ІV квартал 2020 року, бракує. Тож міський голова повідомив, що вже «підготувлено відповідні звернення до голови Київської ОДА, голови Київської обласної ради та кожному обласному депутату від міста Бровари з проханням про виділення коштів із бюджету області для співфінансування будівництва школи І ступеня ЗОШ №10».

Нагадаємо, до кінця року, згідно плану робіт із будівництва зазначеної школи, необхідно «віднайти» у бюджеті міста ще 13 млн грн. Усього на втілення проєкту будівництва молодшої ланки 10-ї школи місто вже отримало з області 12,2 млн грн. Загальна ж вартість робіт складає 130 млн грн.

Під час сесії міської ради 29 вересня 2019 р. секретар міської ради Петро Бабич не виключав можливості отримання кредитів для реалізації будівельних планів і щодо іншої школи: «…На виході з експертизи проєкт ще однієї школи – на вул. Василя Симоненка. Вартість будівництва складає близько 800 млн грн. Це дуже великі кошти для бюджету міста, тому ми розглядаємо варіанти кредитування…».

Читайте також:

Друга зміна та переповнені школи: чи скоро для Броварів якісна освіта стане реальністю?
Нові школи та садочки в Броварах: скільки та чи скоро? 
Нові школи у Броварах: міфи та реалії 

Головне фото із сторінки Ігоря Сапожка у ФБ

Джерело: Трибуна Бровари