Навігатор на 11-те листопада: куди піти у Києві

image
11 Листопада 2019, 07:42
Поділитися:

Понеділок – день не такий вже й важкий з нашою вечірньою культурною програмою. Сьогодні на вас чекають поезія під музику, симфонії Петра Чайковського, танго-вистава, лекції про київський вокзал та основи дієтології, прем’єра “Контрабасу” за Зюскіндом, документальний фільм про унікального японського композитора Рюіті Сакамото та багато іншого. 

ВЕЧІР ЛІТЕРАТУРНИЙ.

Презентація книги поезії Божени Костромської «the MOON»

Авторка представить інтегрований підхід до музики і поезії, виконуючи власні пісні, органічно вплітаючи в них уривки зі своїх творів.

Коли: о 19.00
Де: Pink Freud, Ниженій Вал, 19
Вхід вільний


ВЕЧІР ПСИХОЛОГІЧНИЙ.

Культура згоди

Вам доводилося робити те, чого ви не хотіли? Чи бувало так, що хтось робив з вами те, на що ви не давали згоди? Для багатьох людей відповідь «так» – це щоденна реальність. І півбіди, якщо мова йде про побутові моменти або робочі, але що якщо справа стосується вашого тіла?
На лекції поговорять про культуру згоди: що означає «так значить так», чому «ні» не завжди працює, як можна стати насильником мимоволі, як зрозуміти, коли моє «так» насправді означає «ні».

Коли: о 19.00
Де: Dialog hub, вул. Володимирська, 43
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

Музичні подорожі – Європа, XVIIст.

Концерт з циклу “Визначні дати музичного календаря”. Концерт до ювілею Й.С. Баха, Г.Ф. Генделя та Д. Скарлатті. За участі камерного оркестру  КМАМ і.м. Глієра під керівництвом А.С. Госачинського.

Коли: о 18.30
Де: Київський будинок вчених, вул. Володимирська, 45-а 
Вхід вільний

Петро Чайковський. Симфонії №5, №6 («Патетична»).

Наступного року світ відзначатиме 180-річчя від дня народження цього композитора.
П’ята симфонія написана Чайковським 1888 року в Німеччині, присвячена його німецькому другу й викладачу Теодору Аве-Лальеманту. Прем’єра Шостої симфонії під орудою автора відбулася в Санкт-Петербурзі за дев’ять днів до його смерті 1893. Хоча симфонія має назву «Патетична», у ній відчутні філософські роздуми про життя й смерть.
Виконує Національний заслужений академічний  симфонічний оркестр України.

Коли: о 19.00
Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2
Вартість квитка: 100-500 грн.

Танго-вистава “Prosto TA” у супроводі Kiev Tango Project

Це перша в Україні танго-вистава під живий супровід KIEV TANGO PROJECT, де учасниками будуть не лише танцівники, а й самі музиканти. Обіцяють зтерти усі штампи та стереотипи навколо танго та повністю перевернуть уявлення про цей стиль та про поняття «танго-виставу» у цілому.

Коли: о 19.00
Де: Caribbean Club Concert-Hall, вул. С. Петлюри, 4 
Вартість квитка: 190-650 грн.


ВЕЧІР В ТЕАТРІ.

Моновистава: Контрабас / Kostyuk Art / Прем’єра (11.11)

Моновистава від творчого союзу Kostyuk Art Group та актора Андрія Костюка. Автор п’єси — письменник та драматург Патрік Зюскінд. 
Контрабас — це драма «маленької» людини, 35-річного контрабасиста, що працює в державному оркестрі. Твір є одноактним монологом головного героя. 

Коли: о 19.00
Де: Центр Леся Курбаса, вул. Володимирська, 23 в
Вартість квитка: 100 грн.


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ.

Яким не став вокзал Київ-Пасажирський. Лекція Семена Широчина

На лекції розкажуть, як в Києві з’явилася залізниця і де знаходився перший вокзал, чому він проіснував такий короткий термін і був знесений. Ви дізнаєтеся, з чим пов’язана назва вулиці Старовокзальної і чому вона, власне, веде не до вокзалу.
Але головним героєм розповіді стане сучасна будівля вокзалу. Ви побачите матеріали декількох конкурсних проектів, серед яких є і барокові, і модернові, і космічно-футуристичні – з початку ХХ століття і до середини 1950-х наш вокзал міг набути десятки альтернативних видів.

Коли: о 19.30
Де: Urban Space 500, вул. Б. Грінченка, 9
Вартість квитка: 300 грн., реєстрація


ВЕЧІР КОРИСНИЙ.

Основи дієтології: все, що вам необхідно знати з самого початку

З лекції ви дізнаєтеся:  що потрібно знати про дієтологію, яка роль білків, жирів та вуглеводів в організмі, що таке травлення, травні ферменти і навіщо вони потрібні в організмі.

Коли: о 19.30
Де: UNDERHUB Creative Space (м. «Кловська», вул. Мечникова, 3).
Вартість квитка: 100 грн., реєстрація


ВЕЧІР В КІНО.

Am I Jazz? Documentary: Ryuichi Sakamoto: Coda

Від техно-поп зірки до композитора, що отримав Ґреммі та Оскар, еволюція музики Рюіті Сакамото збігалася з його життєвими мандрівками. Учасник Yellow Magic Orchestra, композитор до фільмів Нагіса Осіма та Бернардо Бертолуччі, активіст у суспільному русі Японії проти ядерної енергетики, тощо. Після діагностування раку і восьми річної тиші, Сакамото повернувся до музики з новим шедевром async (2017). Ryuichi Sakamoto: Coda — інтимний портрет людини та митця.
Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Коли: о 20.00
Де: Будинок кіно, вул. Саксаганського, 6
Вартість квитка: 80-120 грн.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ