Температурні гойдалки: про погоду 11-15 листопада

image
10 Листопада 2019, 17:48
Поділитися:

Погода в листопаді залишається рекордно теплою навіть попри те, що вже з наступного тижня позначка термометра опуститься.Та це триватиме не довго, адже похолодання змінюватиме теплу погоду, а потім знову різко теплішатиме. Дощі будуть не значними і то лише в кількох областях. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Так, у понеділок 11 листопада, дощі пройдуть у північних і майже всіх центральних областях. У Києві  температура вночі 9-11 градусів, дощ, удень –13-15 градусів, без опадів.

У вівторок, 12 листопада, температура знизиться по всій території країни: на заході, сході, і в центрі – 10-13 градусів. У Києві вночі 5-7 градусів, удень – 10-12. Без опадів.

Прогноз погоди Та вже в середу, 13 листопада, знову повернеться потепління. Особливо на заході країни. Після 10 градусів у вівторок, у середу  позначка термометра підніметься до +17. Потеплішає  вдень до +13-15 і в Києві, вночі – 8-10 градусів. Також без опадів.

температура повітря

У четвер, 14 листопада, температурна гойдалка знову опуститься на 3 градуси. У північній Україні та Києві вночі синоптики прогнозують 5-7 градусів, удень – 10-12 градусів. Без опадів. У західній частині країни – 11-13 – дощі. Факично така ж температура триматиметься в Україні і наступного дня, 15 листопада. Але вже без дощу.

За прогнозами синоптиків, зима в Україні буде переважно теплою, з великою кількістю днів із плюсовою температурою, ніж у попередні роки.

Цікаво знати:

11 листопада вшановується пам’ять святої преподобної Анастасії Римської. Якщо 11 листопада небо заплаче, то слідом за дощем і зима прийде.

12 листопада відзначається день пам’яті святого Зиновія. Цей день вважався пташиним святом. Птахи і передбачали погоду: якщо синиці масово з’являлися біля будинків – чекай великих холодів. Якщо синичка свистить, то день буде ясний.

13 листопада – Никодимів день. Теплий день – до м’якої зими. Річки льодом вкрилися – тепла чекати не варто.

14 листопада – Кузьми і Дем’яна. Випаде сніг – на весняну повінь. Якщо розвезе дорогу – не жди морозів до початку грудня.

15 листопада – Синиці і галки по двору літають – до снігопаду. Хмари проти вітру пливуть – до снігу.

Джерело: Трибуна Бровари