Киян просять розрахуватися за тепло, яке можуть вимкнути

image
10 Листопада 2019, 12:21
Поділитися:

Щоб стабільно забезпечувати киян теплом і гарячою водою, КП «Київтеплоенерго» має щомісяця  розраховуватись  за спожитий природний газ не менше, ніж на 90%. У підприємства основним джерелом фінансування для оплати за газ є розрахунки його клієнтів, на боржників позиваються  до суду. Про це повідомив під час брифінгу директор структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін, інформує пресслужба КМДА.

Київ купує газ для підігріву води для опалення. Чинні договори з ПАТ «НАК «Нафтогаз України» вимагають забезпечити розрахунок за спожитий природний газ на рівні не менш ніж 90%. Дотримання саме такої розрахункової дисципліни дозволяє «Київтеплоенерго»  закуповувати  необхідні обсяги газу на наступний розрахунковий період, – пояснив Костянтин Лопатін.

За його словами, до боржників, які мають найбільші суми заборгованості і ніяким чином не відреагували на звернення про сплату боргу, вживаються заходи, є звернення до суду. Адже несплата за тепло та гарячу воду може призвести до обмеження теплопостачання, тому що неможливо буде виконати контракти з НАК «Нафтогаз України».

Наразі борг киян за послуги КП «Київтеплоенерго» становить: за централізоване опалення – близько 650 млн грн, за гаряче водопостачання – 700 млн грн.

Нагадаємо, щоб врегулювати питання заборгованості, необхідно звернутися  до КК «Центр комунального сервісу» для укладення договору реструктуризації боргу.

 

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ