Сучасне молоде мистецтво захопило київський музей

image
9 Листопада 2019, 15:13
Поділитися:

На першому поверсі Національного музею Тараса Шевченка триває виставка 12 фіналістів 7-го незалежного конкурсу молодих українських художників МУХі 2019.

МУХі – це поліфункціональний проект, спрямований на послідовну і тривалу роботу з підтримки українських художниць і художників на етапі їх становлення. Назва МУХі є абревіатурою від “Молоді Українські Художники”. Перша виставка МУХі була презентована в 2009 році в Боттега Галереї. У 2019 році проект буде реалізовано всьоме.

В основі проекту – конкурс, що проводиться за такими правилами: участь беруть молоді українські художники віком від 21 року; учасником може бути тільки громадянин або громадянка України; фіналістів і переможців конкурсу обирає (з 2015 року – міжнародна) комісія експертів, до складу якої входять куратори, директори музеїв, арт-центрів, галерей, мистецтвознавці та художники, що мають високий авторитет у професійному художньому середовищі;  художник може потрапити до складу фіналістів МУХі лише один раз.

Засновниця проекту МУХі – кураторка і галеристка Марина Щербенко.

Учасники цьогорічної виставки: Пьотр Армяновський (Донецьк / Київ), Світлана Бєдарєва (Київ / Мехіко), Андрій Достлєв і Лія Достлєва (Донецьк / Познань), Оксана Казьміна (Київ), Поліна Карпова (Харків / Київ), Ярема Малащук та Роман Хімей (Коломия / Київ), Олександр Совтисік (Івано-Франківськ / Краків), Станіслав Холодних (Донецьк / Київ), Антон Шебетко (Київ / Амстердам), Аліна Якубенко (Київ), EtchingRoom 1 (Київ), fantastic little splash (Дніпро).

Коли: до 10 листопада
Де: бул. Шевченка, 12
Вартість: за ціною вхідного квитка

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ