Платних послуг міської первинки більшає

image
8 Листопада 2019, 18:21
Поділитися:

КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» продовжує розширювати спектр платних послуг.

Законом дозволено центрам первинки надавати платні послуги, на які національним центром здоров’я фінансування не передбачено, а також за оплату надавати послуги людям, які уклали декларації з іншими первинками.

Бориспільські амбулаторії загальної практики — сімейної медицини мають і відповідне обладнання, і фахівців. Тарифи на такі послуги були затверджені рішенням виконавчого комітету Бориспільської міської ради від 23.09.2019 року.

4 листопада 2019 року на черговому засіданні виконкому до цього рішення внесені зміни. Список доповнили ще 9 додаткових послуг. Коментуючи питання, заступник міського голови Людмила Пасенко зазначила, що йдеться про додаткові платні послуги з медобслуговування, які надаватимуться КНП «БМЦПМСД» без направлення лікаря. Вона наголосила, що пропоновані тарифи на ці послуги у 2-3 рази нижчі, порівняно з відповідними у приватних медзакладах.

Також Людмила Пасенко повідомила «Вістям», що Бориспіль є одним із перших міст, які впроваджують платні послуги для первинної ланки медичної допомоги. Бориспільська таких послуг надає 133. Вартість їх значно нижча, ніж у приватних. За досвідом до Борисполя звернулися Буча, Біла Церква, Одеса.

Відповідно до рішення міськ­виконкому від 4 листопада 2019 року, розділ «Лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненням громадян, що надаються без направлення лікаря, зокрема із застосуванням телемедицини» доповнили 7 пунктів:

Загальний холестерин — 43,00 грн.
Забір біоматеріалу — 24,00 грн.
Забір урогенітального матеріалу — 40,00 грн.
Дуплексне сканування судин шиї — 223,00 грн.
Ехокардіографія — 171,00 грн.
Апаратне лікування шийки матки — 210,00 грн
Хірургічне лікування кисті та пальців (без медикаментів) —   1008,00 грн.

До розділу «Медична допомога хворим удома, зокрема із застосуванням телемедицини (діагностичне обстеження, процедури, маніпуляції, консультування, догляд)» додано два підпункти:

Транспортування стабільних пацієнтів з обмеженою рухливістю в межах м. Бориспіль — 82,00 грн.
Транспортування стабільних пацієнтів з обмеженою рухливістю поза межами м. Борисполя — 204,00 грн.

Стосовно транспортування пацієнтів за межами міста, директор міської первинки Євгеній Черенок повідомив «Вістям», що розрахунок робився на поїздку, яка туди і назад сумарно складатиме 50 км. Цього достатньо, щоб з’їздити з Борисполя до найвіддаленішого села району та до лікарні, що на Червоному Хуторі в Києві.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама